Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Γιατί "φυγαδεύτηκε" ο Δένδιας στο Πεντάγωνο

Nikos-Dendias

Η απρόσμενη μετακίνηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κάθε άλλο παρά… χωρίς παρασκήνιο φαίνεται ότι υπήρξε.
Ο Κερκυραίος πολιτικός μπήκε για πρώτη φορά στη Βουλή μετά από… θρίλερ, με τον ανθυποψήφιό του Στέφανο Γκίκα να προσφεύγει στο εκλογοδικείο, αναφορικά με την ορθότητα της καταμέτρησης των ψήφων που συγκέντρωσαν οι δυο πολιτικοί.
Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας επεδίωξε να αποκτήσει πολιτική αναφορά στον καραμανλισμό, γι’ αυτό και γύρω του βρέθηκαν πρόσωπα που ανήκαν στην ευρύτερη ομάδα του Κώστα Καραμανλή τα χρόνια της διακυβέρνησης 2004-2009, με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση του Πάτροκλου Γεωργιάδη.
Επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, ο Νίκος Δένδιας ήταν από τα πλέον ευνοημένα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς του ανατέθηκαν δυο προνομιακά υπουργεία, όπως το Δημοσίας Τάξεως και το Ανάπτυξης, που του επέτρεψαν να αποκτήσει εκλογικό ακροατήριο στη βάση της ΝΔ, αλλά και συνομιλητές στους επιχειρηματικούς κύκλους.
Εσχάτως, δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον Νίκο Δένδια να έχει φιλοδοξίες για την “επόμενη μέρα” στη Νέα Δημοκρατία, η μετακίνησή του από το υπουργείο Ανάπτυξης στο Πεντάγωνο ωστόσο, μοιάζει περισσότερο με… φυγάδευση, παρά με αναβάθμιση.
Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Νίκος Δένδιας θα έχει την ευκαιρία να ενδυναμώσει τα πατήματά του στον εκλογικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας,  και έτσι να δώσει με καλές πιθανότητες τη μάχη επιβίωσης στη Β’ Αθηνών, εκεί όπου προβλέπεται “σφαγή” κορυφαίων στελεχών, στην περίπτωση που η Συγγρού τερματίσει δεύτερη μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προδικάζουν οι δημοσκοπήσεις.
Απ’ την άλλη όμως, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την οικονομία, ο Νίκος Δένδιας χάνει τα… πλεονεκτήματα που προσφέρει το υπουργείο Ανάπτυξης. Και η σημειολογία αυτή είναι η πλέον ηχηρή, αναφορικά με την “ετυμηγορία” της διαδοχής του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

ysterografa.gr