Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Οι δυο "αθόρυβοι μαχητές" του Αβραμόπουλου

Dimitris-Avramopoulos

Η μετακίνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες, ως Επίτροπος της Ελλάδας στη νέα Κομισιόν του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, προσομοιάζει με “τέλος εποχής” και… ξεκίνημα μιας νέας, για έναν μετριοπαθή πολιτικό, που επέδειξε σημαντικές αντοχές, και παραμένει σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στον δημόσιο βίο, τα τελευταία 20 χρόνια.
Σε αυτή τη συγκυρία λοιπόν, έχει αξία να σταθεί κανείς στη σημαντική, ουσιαστική και εν πολλοίς “αθόρυβη” συμβολή στο έργο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δυο στελεχών του επιτελείου του με δημοσιογραφικό αποτύπωμα, τον Χάρη Παυλίδη και τον Χάρη Χατζηχαραλάμπους.
Ο Χάρης Παυλίδης βρέθηκε στο πλευρό του Δημήτρη Αβραμόπουλου από τα χρόνια της δημαρχιακής θητείας του στην Αθήνα, ενώ έχει καταγράψει και αξιοπρόσεκτη δημοσιογραφική διαδρομή, από το ελεύθερο ραδιόφωνο του Πειραιά μέχρι την αρθρογραφία σε μια σειρά από εφημερίδες. Κινούμενος ιδεολογικά στον χώρο του Κέντρου, και με πολιτικές παραστάσεις από την Ιταλία, που πάντοτε προσέφερε χρήσιμα παραδείγματα πολιτικής σύνθεσης, συναίνεσης και συνεννόησης, είχε και ρόλο πολιτικού συμβούλου του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο Χάρης Χατζηχαραλάμπους βρέθηκε στο πλευρό του Θεόδωρου Κασσίμη στο υπουργείο Εξωτερικών, την περίοδο διακυβέρνησης του τόπου από τον Κώστα Καραμανλή, με εξαιρετικά αποτελέσματα στα θέματα της Ομογένειας από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού, και με τη ματιά του να είναι στραμμένη στις διεθνείς εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την Ελλάδα. Εντάχτηκε στο επιτελείο του Δημήτρη Αβραμόπουλου το 2ο10, και έκτοτε εξελίχτηκε στον άνθρωπο που χειρίστηκε με αποτελεσματικότητα και αξιοπρέπεια, την επικοινωνιακή στρατηγική του νέου Επιτρόπου της Ελλάδας στην Κομισιόν, και τα κρίσιμα “περάσματά” του στον Τύπο.
Αμφότεροι υπήρξαν εξαιρετικά μετρημένοι στη δημόσια παρουσία τους, και πλέον θα αναλάβουν να σηκώσουν στους ώμους τους το “τρέξιμο” του Γραφείου που θα διατηρήσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Αθήνα.

ysterografa,gr