Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Radio France

Radio_Paris
Πυρκαγιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του Radio France στο Παρίσι, με τους εργαζόμενους να έχουν εκκενώσει το κτίριο.
Η μετάδοση του προγράμματος έχει διακοπεί, ενώ οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την γύρω περιοχή.

Μαύρος καπνός ήταν ορατός στον παρισινό ουρανό. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπάρχουν τραυματίες, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες στα social media πως ακούστηκαν και εκρήξεις.
Για την φωτιά στο ραδιομέγαρο έχει ενημερωθεί ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αλλά και η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. 

Σύμφωνα με το ouest-france.fr, η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στον 7ο όροφο του ραδιομεγάρου, ο οποίος ήταν υπό κατασκευή και αμέσως εξαπλώθηκε σε τρεις ορόφους.
Επί τόπου έφτασαν 80 πυροσβέστες με 16 οχήματα. 

 «Το προσωπικό (…) αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Twitter ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info, ένας από τα πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που στεγάζονται στο κτίριο με την επονομασία Maison de la Radio. Το France Info επεσήμανε εξάλλου ότι στο κτίριο, όπου εργάζονται χιλιάδες δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι, γίνονταν πρόσφατα εργασίες.
Σύμφωνα με τον Μπενζαμίν Ιλί, ένα δημοσιογράφο του France Info, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σημείο του κτιρίου όπου διεξάγονταν εργασίες. Το κτίριο του Radio France βρίσκεται στις όχθες του Σηκουάνα, στο δυτικό τμήμα του Παρισιού, στο 16ο διαμέρισμα. 


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters