Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ο Στουρνάρας "όπλο" για τον Τσίπρα

stournarasmail

Ο Γιάννης Στουρνάρας, ως υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Σαμαρά, έχει προσωποποιήσει την εφαρμογή του Μνημονίου στη χώρα, ενώ εξελίχτηκε τις περισσότερες φορές σε… σάκο του μποξ για βουλευτές κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, που δεν τολμούσαν να ασκήσουν κριτική στον Πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου, και εξαντλούσαν την… επαναστατική γυμναστική στο πρόσωπο του άλλοτε “παιδιού” του Κώστα Σημίτη.
Εκ των πραγμάτων, ο Γιάννης Στουρνάρας δέχτηκε όλο αυτό το διάστημα σκληρή κριτική, στα όρια του πολέμου, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς κανείς να ξεχνάει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση είχε απειλήσει να τον… καθαιρέσει από την Τράπεζα της Ελλάδας, μόλις έρθει στην εξουσία.
Όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας αποτελεί “όπλο” στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, τόσο την προεκλογική περίοδο, ώστε να στείλει μηνύματα “ρεαλισμού” και “συνέχειας του κράτους”, σε όσους φοβούνται ακόμη την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όσο και μετεκλογικά.
Ο Γιάννης Στουρνάρας, ως… αιώνιος τεχνοκράτης, θα μπορεί να είναι ο “ενδιάμεσος” μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές της χώρας, χωρίς οι τελευταίοι να φοβούνται τα χειρότερα.

ysterografa.gr