Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με Αντιπροσωπεία Δημοσιογράφων και Στελεχών μουσείων του Καναδά

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα δεχθεί 15μελή Αντιπροσωπεία από τον Καναδά, τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, στις 13.30΄. Η Αντιπροσωπεία, η οποία αποτελείται από δημοσιογράφους μεγάλων Καναδικών -αγγλόφωνων και γαλλόφωνων- ΜΜΕ και υψηλόβαθμα στελέχη καναδικών μουσείων, επισκέπτεται τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθεί για θεσμικά και πολιτισμικά θέματα και να περιηγηθεί σε μνημεία και χώρους ιδιαίτερου ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Αφορμή για την επίσκεψη αυτή είναι η διοργάνωση της έκθεσης «Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που περιλαμβάνει περισσότερα από 600 εκθέματα Ελληνικών μουσείων και θα περιοδεύσει σε μουσεία του Καναδά και των ΗΠΑ.
Μετά τη συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Βουλής, τα μέλη της Αντιπροσωπείας θα συναντηθούν με το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Καναδά, στις 15.00΄, ενώ επίσης θα ξεναγηθούν στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, καθώς και στην έκθεση «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», η οποία λειτουργεί στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο Περιστύλιο της Βουλής.