Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ο Αντώναρος αφήνει αιχμές για καλλιέργεια “υπερβολικής αισιοδοξίας”

Evangelos-Antonaros-pontium

Μετά από αρκετό διάστημα σιωπής, και… αποστασιοποίησης από τα social media, η δραστήρια παρουσία του στα οποία είχε προκαλέσει πολλές φορές έντονες αντιδράσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο, ο Ευάγγελος Αντώναρος μίλησε σήμερα για τις πολιτικές εξελίξεις.
Ο τελευταίος εκπρόσωπος των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, που διαδέχτηκε τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, όταν ο τελευταίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση λόγω της πίεσης των ΜΜΕ και της σκανδαλολογίας στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Αθήνα 9.84″ και τον δημοσιογράφο Βασίλη Πάικο.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ευάγγελου Αντώναρου:

“Δημοσιογράφος: Το αφήγημα που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση με το success story, κατέρρευσε απ’ ό,τι φαίνεται και μάλλον υπάρχει αναδίπλωση. Πιστεύετε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί, ότι βιάστηκαν, ότι δεν μέτρησαν αντιδράσεις;
Ευ. Αντώναρος: «Όταν μία χώρα σαν τη δική μας έχει μία πορεία που δεν είναι ευθύγραμμη -διότι πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά πράγματα στην Ελλάδα, βεβαίως οδυνηρά για όλους μας, αλλά που σταθεροποιούν την οικονομία και την πηγαίνουν σε καλύτερο μονοπάτι, με τελικό στόχο να βγούμε από αυτή την στενωπό-, τότε υπάρχει αυτή η αντίδραση».
Δημοσιογράφος: Δεν θα περιμένατε από κάποιους, που χειρίζονται τα πράγματα για λογαριασμό μας, να έχουν μετρήσει τις αντιδράσεις, πριν τις κινήσεις που έκαναν, πριν πουν αυτά που είπαν; Να έχουν “θωρακιστεί” κατά κάποιο τρόπο;
Ευ. Αντώναρος: «Δεν είναι πάντα εύκολο. Θα έλεγα όμως ότι πολλές φορές, διαπίστωσα το τελευταίο διάστημα -αυτό είναι αλήθεια- ότι διοχετεύτηκε μια υπερβολική αισιοδοξία, μια υπερβολική ευτυχία, σαν να είχαν περάσει όλα τα προβλήματα. Και εκτιμώ ότι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους, σε συνδυασμό με την πολιτική αβεβαιότητα που προκαλεί η προεδρική εκλογή που έχουμε μπροστά μας, που οι αγορές αντέδρασαν όπως αντέδρασαν. Είναι, λοιπόν, ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Αυτή είναι η εκτίμηση μου…».
Δημοσιογράφος: Δεν επιτρέπεται οι κυβερνώντες να ρίχνουν σε άλλες πλάτες το φταίξιμο. Δικοί τους χειρισμοί είναι…
Ευ. Αντώναρος: «Είναι διαχρονική η αντίληψη μου ότι οι κυβερνώντες πρέπει πάντα ν’ ασχολούνται κατά 80% με τον εαυτό τους, το έργο τους, το σχέδιο τους και το όραμα τους και λιγότερο με την συμπεριφορά του αντιπάλου. Πρέπει να την καυτηριάζουν -δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό-, αλλά σε κομβικά χρονικά σημεία και όχι καθημερινά. Ο κόσμος πρώτα απ’ όλα βλέπει κάθε κυβέρνηση, αυτόν που βρίσκεται στην εξουσία…».
Δημοσιογράφος: Είχαμε προχθές, το νέο επεισόδιο της ιστορίας του Μπαλτάκου με τοn Κασιδιάρη και τον Ντογιάκο κ.λπ.. Είχαμε τον διορισμό σ’ ένα κομβικό σημείο, ως γενικό γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης, ενός -θα έλεγα- ακροδεξιοχουντικού με βεβαρημένο βιογραφικό. Εν τέλει, υπάρχει κεντροδεξιά σήμερα στην Ελλάδα; Η Νέα Δημοκρατία του κ. Σαμαρά, όπως είναι σήμερα, έχει κάποια σχέση με την κεντροδεξιά, με τον μεσαίο χώρο που έλεγε ο Καραμανλής ή με το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό που έλεγε ο άλλος Καραμανλής;
Ευ. Αντώναρος: «Μιλάτε για τον κ. Στέφανο Αναγνώστου. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια και δεν θα τον χαρακτήριζα με τους όρους που χρησιμοποιήσατε εσείς… Δεν έχω πλήρη γνώση του συγγραφικού πονήματός του, αλλά στην πολιτική γίνονται μετακινήσεις. Δεν έχουν όλοι στέρεη ιδεολογικοπολιτική αντίληψη, όπως εγώ φερ’ ειπείν. Επιπλέον, για εμένα δεν μπορεί να νοηθεί κεντροδεξιά παράταξη, η οποία δεν είναι πραγματικά κεντροδεξιά. Ο όρος “κέντρο” είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας».
Δημοσιογράφος: Είναι κεντροδεξιά η σημερινή Νέα Δημοκρατία;
Ευ. Αντώναρος: «Πιστεύω ότι όσοι είναι στην κορυφή της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, δεν διανοούνται να απομακρυνθούν από τις αρχές του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, που διακήρυξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, διότι θα μείνουν μόνοι τους. Δεν διανοούνται και δεν πρέπει να το κάνουν. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, είναι από το 1977 βουλευτής. Δεν νομίζω ότι θέλει ν’ απομακρυνθεί και θα ήταν ολέθριο λάθος, κατά την αντίληψή μου, να υπάρξει ορισμένη απόκλιση…”.

 ysterografa.gr