Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Σημαντική Ημερίδα του Κ.Α.Π.Ε. με την συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων



ΛΟΥΤΡΑΚΙ 20/10/2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας-ΚΑΠΕ διοργάνωσε στις 17-10-2014 στο Ναύπλιο την ημερίδα: «Αειφόρα Ενεργειακά Σχέδια Δράσης στους Δήμους της Ελλάδας: Χρηματοδότηση, Υλοποίηση, Παρακολούθηση». Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο να παράσχει κατευθύνσεις στους Δήμους για την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδίων δράσης τους και στην επιλογή ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων εξοικονόμησης ενέργειας.
Στο πρόγραμμα της Ημερίδας ήταν προγραμματισμένη και συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας με θέμα: « Η εμπειρία των Δήμων από έργα ΑΠΕ-ΕΞΕ», στην οποία συμμετείχε και ο Αρχιτέκτονας του Δήμου μας Μ. Παπαδημητρόπουλος, όπου παρουσίασε  το Βιοκλιματικό Κτήριο της νέας Βιβλιοθήκης Λουτρακίου. Στην ημερίδα παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Γ. Γκιώνης, όπου είχε την ευκαιρία να θέσει  στον Υπουργό Γ.Μανιάτη μία σειρά θεμάτων του Δήμου, μας τα οποία άπτονται ενδιαφέροντος του Υ.ΠΕ.ΚΑ.
Η νέα Δημοτική Αρχή,  στα πλαίσια της Αειφόρου Ανάπτυξης του Δήμου μας, έχει προγραμματίσει για την νέα Δημοτική Περίοδο  ολοκληρωμένο σχέδιο  δράσεων προς την κατεύθυνση εξοικονόμησης ενέργειας  με  την παράλληλη   μείωση εκπομπών ρυπογόνων ουσιών.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ



press@1412.syzefxis.gov.gr