Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Οι 5 λόγοι για τους οποίους η Χίλαρι... δεν θα γίνει Πρόεδρος

Hillary-Clinton

Twitter@EmOikonomidis
Το 2007, έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές στις οποίες ήταν προφανές ότι η Αμερική… λαχταρούσε να απαλλαγεί από τη διακυβέρνηση των “γερακιών” του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος υπό τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο, η Χίλαρι Κλίντον έχασε την ευκαιρία που για πολλούς έμοιαζε περίπου αυτονόητη, να εκφράσει εκείνη την προοδευτική κοινωνία της υπερδύναμης.
Ο νεαρός (σε σχέση με την ίδια) Γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα, κατάφερε να ενσαρκώσει με περίσσευμα πληρότητας την “αλλαγή που ήθελαν να δουν” οι Αμερικανοί, και έτσι κέρδισε αρχικά το χρίσμα των Δημοκρατικών, και στη συνέχεια την Προεδρία, απέναντι στον Ρεπουμπλικανό Τζον ΜακΚέιν.
Μετά από μια… σύνθετη 7ετία, η Χίλαρι Κλίντον βρίσκεται στην αφετηρία της απόπειρας μιας ιστορικής ρεβάνς για εκείνη τη χαμένη ευκαιρία. Μόνο που ο βηματισμός τον οποίο ανοίγει, έχει ήδη αρχίσει να προκαλεί τις πρώτες αντισυσπειρώσεις.
Ο μεσαίος χώρος της αμερικανικής κοινωνίας, εκείνος που εκφράστηκε εμφαντικά από τον Μπιλ Κλίντον, και ως… κακέκτυπο από τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει αλλάξει γνώμη για τη Χίλαρι. Δηλαδή, δεν έχει αναιρέσει τις ενστάσεις του για την προοπτική να γίνει η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Αμερικής.
Και ένα δημοσίευμα του περιοδικού “Harper”, απαριθμεί τους 5 βασικούς λόγους για τους οποίους η Χίλαρι πρέπει να ηττηθεί.
1. Δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό την περίοδο της θητείας της στη Γερουσία, χωρίς να προωθήσει νόμους που θα αντιμετώπιζαν πειστικά τα πραγματικά προβλήματα των Αμερικανών πολιτών.
2. Είναι “γεράκι”, σε σημείο που ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί… κοκκινίζουν, αντιλαμβανόμενοι την ευκολία με την οποία θα έσπευδε να υποστηρίξει, αν όχι να επιταχύνει πολεμικές αναμετρήσεις.
3. Είναι ασυγχώρητα φιλόδοξη, όπως αποκαλύπτει και μια συμφοιτήτριά της στη Νομική Σχολή, σύμφωνα με την οποία η Χίλαρι είχε ως προσωπικό σλόγκαν στα ακαδημαϊκά χρόνια της, “8 χρόνια Μπιλ – 8 χρόνια Χιλ”, για την κατάληψη της Προεδρίας των ΗΠΑ από τον σύζυγό της Μπιλ, και στη συνέχεια από την ίδια.
4. Δεν διαθέτει ιδεολογικό “κορμό” στις απόψεις της, πολύ περισσότερο δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά για έννοιες όπως την κοινωνική δικαιοσύνη και τον πολιτικό ακτιβισμό.
5. Δεν αισθάνεται καθόλου άβολα να εμφανίζεται περίπου ως… συνήγορος των πλουσίων, δηλαδή του… 1% στο οποίο σεργιανίζουν οι χορηγοί των κομμάτων.
Μετά από 7 χρόνια, η Χίλαρι Κλίντον μοιάζει καταδικασμένη στο ίδιο απογοητευτικό αποτέλεσμα της προσωπικής περιπέτειάς της, και μάλιστα επαναλαμβάνοντας σχεδόν τα ίδια λάθη.
Όπως τότε, έτσι και σήμερα, η “σιωπηλή πλειοψηφία” της προοδευτικής Αμερικής, είναι έτοιμη να σηκωθεί από τον καναπέ της, για να την σταματήσει. Έστω κι αν υποχρεωθεί να ανεχθεί έναν Ρεπουμπλικανό στο Οβάλ Γραφείο για τα επόμενα 4 χρόνια.

ysterografa.gr