Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

.Απέδρασε νικητής από τα Χανιά ο Παναθηναϊκός

Αντέδρασε! “Παλικάρι” στα Χανιά ο Παναθηναϊκός
 Την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στα Περιβόλια στην 4η «επίσκεψή» του. και στο πρωτάθλημα πήρε ο Παναθηναϊκός που προηγήθηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ και με ανατροπή νίκησε 3-2 τον Πλατανιά βάζοντας τέλος στο σερί δύο ηττών σε πρωτάθλημα και Europa League.
Το πρώτο ημίχρονο άρχισε με τις δύο ομάδες να έχουν επιθετικότητα και την αναμέτρηση… ρυθμό. Ο Πλατανιάς απείλησε στο 6' με τον Τόρες, ο Παναθηναϊκός στο 9' με τον Καρέλη και προηγήθηκε στο επόμενο λεπτό με γκολ του νεαρού επιθετικού, μετά από κλέψιμο και πάσα του Δώνη. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι, αφού έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Τσουράκη στο 12', έφτασαν στην ισοφάριση με το κοντινό πλασέ του Κουλιμπαλί στο 14'. Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός πήρε τα Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή μπάλας, αλλά όχι και τρόπο να δημιουργήσουν και να απειλήσουν σε κανονική ροή αγώνα.
Ο Πλατανιάς συνέχισε με την ίδια τακτική, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει για ένα γκολ, αλλά να τα... χαλάει έξω απ' την περιοχή του Ολιμπά. Αρχικά  επέλεξε να επιτεθεί από αριστερά, με τον Ντίνα, τον Πέτριτς να συγκλίνει και τον Νάνο να «ανεβαίνει». Οσο για δεξιά, ο Ζέκα κινούνταν προς το κέντρο και έτσι ο Τριανταφυλλόπουλος κυρίως έκανε σέντρες, χωρίς αποτέλεσμα. Πάντως, την καλύτερη στιγμή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου την είχαν οι γηπεδούχοι, με τον Κοτσόλη να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Τζίλβαν (43'). 

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Ο Πλατανιάς προηγήθηκε άμεσα, με τον Τόρες στο 50' (εξαιρετική αντεπίθεση) ωστόσο άμεση ήταν και η απάντηση του Παναθηναϊκού, ο οποίος ισοφάρισε στο 52' με τον Ντίνα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για να σκοράρουν, είδαν τον βοηθό να ανακόπτει λανθασμένα ως οφσάιντ τον Μέντες στο 62' (έδωσε πάσα στον Καρέλη που σκόραρε, με την άμυνα του Πλατανιά να έχει, μεν, σταματήσει, αλλά να μην έχει και δυνατότητα αντίδρασης) ενώ απείλησαν και με τους Καρέλη (64') και Ντίνα (68').
Τελικά το γκολ ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 69' με τον Ζέκα και το 2-3 ήταν γεγονός. Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο, ο Πλατανιάς άφησε το παιχνίδι αναμονής (με αντεπιθέσεις) και βγήκε μπροστά, ο Χριστόπουλος έβαλε και δεύτερο επιθετικό (Ναζλίδης) και ο Αναστασίου «απάντησε» με εσωτερική αλλαγή και τρεις κεντρικούς αμυντικούς.
Ουσιαστικά οι γηπεδούχοι δεν έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία (στο 74' ο Πέτριτς πρόλαβε τον Μπανανά) ενώ ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να απειλήσει, αλλά στο 84' ο βοηθός υπέδειξε νέο λανθασμένο οφσάιντ στον Καρέλη που έβγαινε μόνος του σε τετ-α-τετ. Ο Πλατανιάς προσπάθησε ως το τέλος για την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι αμύνθηκαν αποτελεσματικά, έχοντας περιορίσει και τα λάθη τους και το 2-3 δεν άλλαξε.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Μαχαμάτ, Αγκιλέρα (68' Τετέ), Τζίλβαν, Τσουράκης (76' Μιλούνοβιτς), Μενδρινός (80' Ναζλίδης), Τόρες.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Δώνης (57' Μέντες), Ζέκα, Ντίνας, Πράνιτς, Πέτριτς (75' Μπούρμπος), Καρέλης (85' Κλωναρίδης).