Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ζαχάρω: Έγκυρες οι εκλογές, άκυρος ο δήμαρχος . . .

xronopoulos 
 Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου σχετικά με την ένσταση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος κατά του κύρους των Δημοτικών Εκλογών της 18ης Μαΐου στο δήμο Ζαχάρως.
Με βάση διαρροές που υπήρξαν, ενώ η απόφαση καθαρογράφεται για να ανακοινωθεί επίσημα, η ένταση του κ. Αλεξανδρόπουλου, έγινε εν μέρει δεκτή. Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με την απόφαση, το αίτημα διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών στο δήμο Ζαχάρως απορρίπτεται, καθώς επίσης απορρίπτεται και το αίτημα αποκλεισμού του συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία» του οποίου ηγείται ο Πανταζής Χρονόπουλος.
Ωστόσο με βάση τις ίδιες πληροφορίες το Δικαστήριο φέρεται να δέχεται το κώλυμα εκλογής του κ. Χρονόπουλου και τον κηρύσσει έκπτωτο. Μετά από μια τέτοια απόφαση ο κ. Χρονόπουλος θα έχει κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τις εκλογές αλλά δεν θα είναι δήμαρχος.
Βέβαια η υπόθεση αναμένεται να έχει αρκετό δρόμο ακόμα, καθώς μετά την απόφαση αυτή του δικαστηρίου θα πρέπει να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επίσης Αναμένεται τόσο η πλευρά του κ. Χρονόπουλου, όσο και η πλευρά του κ. Αλεξανδρόπουλου να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
http://air.euro2day.gr/cov/ha/harislambropoulos180_81238_W42556_b.jpgΟ πρώτος κατά της απόφασης που τον κηρύσσει έκπτωτο και ο δεύτερος για το σκέλος που αφορά το θέμα της επανάληψης των εκλογών και της ανακήρυξης του συνδυασμού «Δυναμική Πρωτοβουλία».
Επικρατέστερος για την θέση του δημάρχου Ζαχάρως με βάση τις έως τώρα εξελίξεις, φέρεται να είναι ο αναπληρωτής δήμαρχου και πρώην πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ και της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, Χάρης Λαμπρόπουλος. Το νέο δήμαρχο Ζαχάρως θα κληθούν να εκλέξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

 ilialive.gr