Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

«Σέντρα» της Super League σε «Καραϊσκάκη», Κρήτη και Κέρκυρα

Όλο και πιο κοντά στην Άρσεναλ ο Μανωλάς
 Με τον Ολυμπιακό αδιαφιλονίκητο φαβορί για να διατηρήσει τα κεκτημένα και να προσθέσει ακόμη έναν τίτλο, στην ήδη πλούσια συλλογή του, αρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Super League.
Με τις μεταγραφικές επιλογές που έκαναν ο Μίτσελ και οι συνεργάτες του, έχουν αλλάξει κατά πολύ την σύνθεση του Ολυμπιακού, που προσβλέπει σε μία πολύ καλή παρουσία στο Champions League, καθώς η κυριαρχία του εντός συνόρων, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αμφισβητηθεί.
Παίκτες διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Αμπιντάλ και ο Αφελάϊ, αναμένεται να βελτιώσουν κατά πολύ την εικόνα των πρωταθλητών, που στην πρεμιέρα θα υποδεχθούν την «νεοφώτιστη» Νίκη Βόλου, σε μία αναμέτρηση που είναι ξεκάθαρο φαβορί.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται και η «μάχη» για τις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ με έπαθλο την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.

Στον Παναθηναϊκό, η δουλειά του Γιάννη Αναστασίου αρχίζει να φαίνεται, ενώ στον ΠΑΟΚ, η παρουσία του Αγγελου Αναστασιάδη, αναμένεται να λειτουργήσει θετικά.
Κατά κύριο λόγο Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα διεκδικήσουν την δεύτερη θέση, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη από τον Αστέρα Τρίπολης που διαρκώς «ωριμάζει» ποδοσφαιρικά και δευτερευόντως από τον Ατρόμητο, που αποτελεί πλέον σταθερή αξία.
Από κει και πέρα και με δεδομένο ότι θα υποβιβασθούν τέσσερις ομάδες, αναμένονται εξαιρετικά αμφίρροπες αναμετρήσεις, καθώς οι περισσότερες συμμετέχουσες στο πρωτάθλημα «βράζουν στο ίδιο καζάνι» και υπόσχονται αγωνία και συνεχείς διαφοροποιήσεις στην «επικίνδυνη ζώνη».

Όσον αφορά στην πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί καθώς θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ (λόγω προβλήματος με το γήπεδο των Βοιωτών), όπως και ο ΠΑΟΚ που θα υποδεχθεί την Καλλονή.

Κάτι αντίστοιχο, ισχύει και για τον Αστέρα Τρίπολης που φιλοξενείται στα Γιάννενα από τον ΠΑΣ με το μυαλό στον επαναληπτικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τα πλέι οφ του Εurope League. Ακόμη, ο Ατρόμητος είναι το φαβορί, υποδεχόμενος τον Πλατανιά, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αγώνες Κέρκυρα-Πανθρακικός, ΟΦΗ-Παναιτωλικός, Βέροια-Ξάνθη και Πανιώνιος-Εργοτέλης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν από την NOVA):

Κέρκυρα-Πανθρακικός 19:15 23/8
ΟΦΗ-Παναιτωλικός 19:15 23/8
Ολυμπιακός-Νίκη Βόλου 21:30 23/8

Ατρόμητος-Πλατανιάς 19:15 24/8
Βέροια-Ξάνθη 19:15 24/8
ΠΑΟΚ-Καλλονή 19:15 24/8
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 19:15 24/8
Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός 21:30 24/8

Πανιώνιος-Εργοτέλης 21:30 25/8