Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014

Ντινόπουλος: Προσλήψεις και όχι απολύσεις στους δήμους – Ανοιχτό το θέμα της παράτασης για την εθελοντική κινητικότητα

Καμία απόλυση δεν θα υπάρξει στους δήμους στο πλαίσιο της διαδημοτικής κινητικότητας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο. Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ απολύσεις δεν προβλέπονται στις συμβατικές υποχρεώσεις του υπουργείου Εσωτερικών.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, «δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για συνδικαλιστές ή πολιτικούς να λένε ότι η ενδοδημοτική κινητικότητα που αφορά 2.000 υπαλλήλους θα φέρει απολύσεις».
Ο κ. Ντινόπουλος συμπλήρωσε ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για όλους καθώς ζητούμενο για το υπουργείο Εσωτερικών είναι η εργασιακή ειρήνη στον χώρο των δήμων που δοκιμάστηκε το τελευταίο διάστημα, αφήνοντας ανοιχτό το θέμα ακόμα και της παράτασης (βλ. σχετικό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr στις 19/8) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας  «μετά από συνεννόηση, τόσο με τους Δημάρχους, όσο και τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Σχετικά με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι όλο το έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί θα είναι στη θέση του, ενώ οι 600 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ που αναμένονται θα αφορούν υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.