Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Οταν τσιμπάει ο «κόσμος»

Panathinaikos-Karelis 







Του Ν. Ασημακόπουλου

Ελπίζω πως δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να είδε το ματς του Παναθηναϊκού την Κυριακή και να πιστεύει ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να νικήσει είτε επειδή ο διαιτητής δεν της έδωσε ένα πέναλτι είτε γιατί «τα μπολ μπόις δεν έδιναν την μπάλα»!

Το ίδιο αστεία φαντάζομαι θα ακουστούν και όσα ετοιμάζεται να καταγγείλει σήμερα ο Αλαφούζος για τη διαιτησία, αφήνοντας στην άκρη την κακή εμφάνιση του Παναθηναϊκού, ο οποίος με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος εγκλωβίστηκε απέναντι σε μια ομαδούλα λίγο καλύτερη από τη Μίντιλαντ, σ’ ένα εντελώς θεωρητικά «εκτός έδρας» παιχνίδι.


Προσωπικά, δεν με νοιάζει τι θα πει ο πρόεδρος, που είναι γνωστός για την τάση του να ρίχνει σε άλλους τις ευθύνες για τις δικές του αδυναμίες, εκμεταλλευόμενος την άρρωστη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα. Είχα, όμως, απαιτήσεις από δύο ανθρώπους οι οποίοι έζησαν πολλά χρόνια μέσα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και περίμενα διαφορετικές αντιδράσεις.

• Ο ένας είναι ο Γιάννης Αναστασίου. Επαιξε για μια δεκαετία στην πολιτισμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη και (ανεξάρτητα από το πόσο μετράει ως προπονητής) θα περίμενε κανείς να μην αναμασά τα επιχειρήματα της δικής μας ψωροκώσταινας, βαφτίζοντας πέναλτι μια φάση που τον βόλευε για να δικαιολογήσει τη δική του ανεπάρκεια στη συνολική διαχείριση του παιχνιδιού – με αποκορύφωμα την τοποθέτηση του Ρισβάνη σε θέση σέντερ φορ.

• Ο άλλος είναι ο Τάκης Φύσσας. Εγκαινίασε την παρουσία του στο κλαμπ με επίσκεψη στο γραφείο των διαιτητών, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για το ίδιο πέναλτι που «είδε όλη η Ελλάδα εκτός από σένα»!
 
Το θέμα, όμως, δεν είναι ο επίσημος Παναθηναϊκός και οι εντελώς προβλέψιμες τα τελευταία χρόνια αντιδράσεις του σε κάθε «αδικία». Το μεγάλο ζήτημα έχει να κάνει με το κλίμα που περνάει στη μικρή αλλά σημαντική μερίδα των ελεγχόμενων φανατικών οπαδών, δηλητηριάζει ολόκληρο το σώμα της ομάδας και δεν την αφήνει να δει τα πραγματικά της προβλήματα και τις αληθινές αιτίες των αποτυχιών.

Αν δεν υπήρχαν αυτιά πρόθυμα ν’ ακούσουν οτιδήποτε λένε ο Αλαφούζος ή ο Αναστασίου με κάποιους «δημοσιογράφους» να τα αναπαράγουν και να τα μεγαλοποιούν, το θέμα θα τελείωνε μέσα σε μια βδομάδα και ο Παναθηναϊκός θα είχε τον χρόνο και την ησυχία να ανακαλύψει και να διορθώσει, όσο γίνεται, τα κουσούρια του, που τα περιγράφει παραστατικότατα με την ανάλυσή του ο Κώστας Μανωλιουδάκης σε διπλανές στήλες…

Δυστυχώς, όλα αυτά κάποιοι προσπαθούν να τα κρύψουν πίσω από τον κάθε Θάνο…
 efsyn.gr