Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Μια συνάντηση… με μέλλον για Καραμανλή-Ντόρα

Dora-Bakoyannis-Kostas-Karamanlis
Κάθε επαφή του Κώστα Καραμανλή με τη Ντόρα Μπακογιάννη, συνιστά εκ των πραγμάτων… θέμα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τετ-α-τετ, στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και επί 12 1/2 χρόνια αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, σε μια περίοδο μάλιστα έντονου προβληματισμιού στον χώρο της Κεντροδεξιάς.
Τη συνάντηση αποκαλύπτει το “Βήμα της Κυριακής”, στο σχετικό ρεπορτάζ του οποίου αναφέρεται ότι ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη συζήτησαν για αρκετή ώρα όλα τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του “Βήματος της Κυριακής”, ο Κώστας Καραμανλής έμεινε σταθερός στην πάγια επιλογή του να μην αναμειχθεί στις εσωκομματικές διεργασίες, καθώς και στη γραμμή στήριξης του Αντώνη Σαμαρά, ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της είναι εξαιρετικά προσεκτική στις κινήσεις της, στη σκιά της φημολογούμενης επιλογής της για το αξίωμα της Επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη κατάφεραν με την πάροδο των ετών να οικοδομήσουν μια σχέση αμοιβαίας πολιτικής εμπιστοσύνης, με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών να είναι το στέλεχος που μέχρι και σήμερα υπερασπίζεται με συνέπεια τη στρατηγική επιλογή του μεσαίου χώρου, στην οποία επένδυσε ο Κώστας Καραμανλής για να κυριαρχήσει η Κεντροδεξιά στην Ελλάδα σχεδόν για μια δεκαετία, μετά το 2000.

ysterografa.gr