Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ενιαίο στα «χαρτιά» το μισθολόγιο στο Δημόσιο – Απόφοιτος δημοτικού με μισθό 1.848 ευρώ και απόφοιτος ΑΕΙ με 1.610

Επανέρχονται στην επιφάνεια περιπτώσεις που επιβεβαιώνουν πως στο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο παραμένει… ενιαίο μόνο στα «χαρτιά». Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής», υπάλληλος στο υπουργείο Ανάπτυξης, απόφοιτος δημοτικού, λαμβάνει μηνιαίο μισθό ύψους 1.848 ευρώ, ενώ υπάλληλος πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε φορέα που εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει μηναίες αποδοχές ύψους 1.610 ευρώ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στο υπουργείο Ανάπτυξης ο μέσος μισθός για υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ, ανέρχεται στα 2.672. ευρώ. Ωστόσο υπάλληλος με τα ίδια προσόντα, που εργάζεται όμως στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, φορέας που εποτεύεται από το ίδιο το υπουργείο, λαμβάνει μισθό ύψους 3.326 ευρώ.
Πρόκειται για δύο παραδείγματα που δείχνουν ότι παραμένουν οι ανισότητες στο «ενιαίο» μισθολόγιο στο δημόσιο, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα των υπαλλήλων υπέστησαν σημαντικές περικοπές. Απαντώνται περιπτώσεις στις οποίες οι αποδοχές των εργαζομένων απέχουν αισθητά από τα προσόντα ή τις αρμοδιότητές τους.

aftodioikisi.gr