Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Δεν συνεχίζει την απεργία η ΓΕΝΟΠ

ÃÅÍÏÐ ÄÅÇ ÊÁÔÁËÇØÇ ÊÅÍÔÑÏÕ ÅÊÄÏÓÇÓ ÅÍÔÏËÙÍ ÄÉÁÊÏÐÇÓ ÑÅÕÌÁÔÏÓ
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αποφάσισε να μην συνεχιστεί η απεργία και καλεί τους επιστρατευμένους εργαζόμενους να επιστρέψουν κανονικά στην δουλειά τους.
«Η 48ωρη απεργία ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ολοκληρώνεται σήμερα. Είμαστε επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι», τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Κωνσταντίνος Βαρσάμης.
«Ο αγώνας συνεχίζεται με άλλες μορφές κινητοποιήσεων», δήλωσε ο κ. Βαρσάμης. Ερωτηθείς τι πρέπει να πράξουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ που λαμβάνουν τα ατομικά φύλλα επίταξης, ο συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ απάντησε: «Κανονικά θα πρέπει να πάνε εκεί που ορίζει το φύλλο επίταξης», καλώντας εμμέσως τους εργαζόμενους να πειθαρχήσουν.
Σε ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ προανήγγειλε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με άλλες μορφές, ενώ απευθύνουν κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας για από κοινού πρωτοβουλίες με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης.
«Είμαστε επιστρατευμένοι, όχι υποταγμένοι» αναφέρουν χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης.
Ο αγώνας μας πήρε πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Η απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών ξεπερνάει τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, είναι υπόθεση του Ελληνικού λαού, καθήκον και υποχρέωση να προστατευτεί η Δημοκρατία. Το δρομολόγιο της κυβέρνησης είναι σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση που τορπιλίζει – υπονομεύει το θεσμό του Δημοκρατικού πολιτεύματος και του Συντάγματος».

ysterografa.gr