Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Ο Βενιζέλος παλεύει… να μην χάσει το ΠΑΣΟΚ

Evangelos-Venizelos-George-Papandreou
Η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακόμη ένα “επεισόδιο” στη δύσκολη πολιτική καθημερινότητα την οποία καλείται να διαχειριστεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Και φυσικά να επιβιώσει.
Ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης παρουσιάζεται ως το εύκολο… θύμα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, με την αμφισβήτηση της ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ να είναι ευθεία, όπως άλλωστε και η αμφισβήτηση του δικαιώματός του να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελιά.
Εκεί βέβαια, σύμφωνα με όσα ακούγονται στο παρασκήνιο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος φέρεται να βρίσκεται σε “εγκάρδια συνεννόηση” με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ώστε να είναι ο Υπουργός Παιδείας εκείνος που θα ηγηθεί του συνθετικού εγχειρήματος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι εξελίξεις είναι σύνθετες. Και τρέχουν.
Σημείο καμπής αναμένεται να αποτελέσει η απόφαση για τη διεξαγωγή Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ πριν από το Συνέδριο της Ελιάς, κάτι που θα συνεπάγεται ότι είναι πιθανό ο Ευάγγελος Βενιζέλος να χάσει την ηγεσία του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, και να ανοίξουν έτσι διαφορετικοί δρόμοι και στο θέμα της ηγεσίας της Ελιάς.
Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά πρώτο λόγο, αλλά και κορυφαία στελέχη όπως η Φώφη Γεννηματά, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Θάνος Μωραϊτης θα βρεθούν δυνητικά στην κορυφογραμμή της αμφισβήτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Χωρίς να συνυπολογίζει κανείς τους… πολλούς που ακολουθούν.

υστερογραφα