Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Άνοιξε τις πύλες του το 17ο Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου

Εμφάνιση 1.JPG


Τις πύλες του για 17η συνεχή χρονιά άνοιξε το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου, ένας σημαντικός θεσμός για την  ανάδειξη των προϊόντων της Πελοποννήσου. Το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού συνδιοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κύριος όγκος των επισκεπτών του φτάνει τις 15.000 ετησίως και απευθύνεται εκτός των ντόπιων και των παραθεριστών, στους θεατές των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων που πραγματοποιούνται παράλληλα στο μικρό και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, με στόχο να γνωρίσουν τα προϊόντα της Πελοποννήσου καθώς και το αγροτουριστικό της κεφάλαιο.

Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κώστας Γκάτζιος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, η αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Φάνης Στεφανόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Αργολίδας κ. Τάσος Χειβιδόπουλος, μέλη του δημοτικού και περιφερειακού συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων.

 Εμφάνιση φωτογραφία.JPG
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο δήμαρχος Επιδαύρου αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού αλλά και στην ποιοτική αναβάθμιση αυτού του θεσμού που έχουν επιτύχει τα τελευταία τρία χρόνια μαζί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσον αφορά την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, επισημαίνοντας δύο νέα εργαλεία για τους παραγωγούς και τους εμπόρους, την αγροτοδιατροφική σύμπραξη και το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο. Η Επίδαυρος αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και πολύ δυναμικό brand και αυτό πρέπει να το αξιοποιήσουμε τόνισε επίσης η κα. Νικολάκου. Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Στεφανόπουλος στον χαιρετισμό του επεσήμανε την μεγάλη αξία των προϊόντων της Επιδαύρου όσον αφορά τον υψηλό βαθμό ποιότητας τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ Χειβιδόπουλος δήλωσε ότι η Π.Ε Αργολίδας θα συνεχίσει να συνεργάζεται με όλους τους φορείς για την ανάδειξη των προϊόντων της Αργολίδας αλλά και την ουσιαστική στήριξη του σημαντικού αυτού θεσμού.

Το φετινό Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη και οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν συναυλία από τη χορωδία του Δήμου Επιδαύρου, ομιλία καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ για τη ζωή της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού και πολιτικού.

Το Φεστιβάλ Αγροτουρισμού Επιδαύρου πραγματοποιείται από τις 4 Ιουλίου έως τις 27 Ιουλίου 2014 και λειτουργεί κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή από τις 19.00 έως τις 24.00. Η έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από την Επίδαυρο, από τους γύρω νομούς της Πελοποννήσου και ολόκληρη τη χώρα με στόχο τη γνωριμία των επισκεπτών με προϊόντα της ελληνικής γης, τη στήριξη των ντόπιων παραγωγών και τη μύησή τους στο πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει ο αγροτουρισμός.

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι ενταγμένες ενημερωτικές ημερίδες σχετικές με τα αγροτικά προϊόντα και τον αγροτουρισμό καθώς και γαστρονομικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στις 27 Ιουλίου στην τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.