Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πέτρος Τατούλης «Παραδίδουμε στους πολίτες σήμερα την πύλη της Νεμέας»

Εμφάνιση P5020142.JPG


«Η Νεμέα βρήκε τη δική της σύγχρονη πύλη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης εγκαινιάζοντας το έργο της εισόδου της πόλης της Νεμέας την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014 και συμπλήρωσε ότι «τα 2,8 αυτά χιλιόμετρα που συνδέουν πλέον τη Νεμέα με την Εθνική Οδό έχουν ιδιαίτερη σημασία, το κρισιμότερο ωστόσο είναι η απόδειξη ότι μπορούμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα σε τόσο δύσκολους καιρούς».
Εμφάνιση P5020135.JPG«Μέσα από τη θεσμική λειτουργία και τη συνεργασία που πετύχαμε, διαθέτουμε πλέον το πολιτικό πλεονέκτημα να μπορούμε να συνεννοούμαστε για το σχεδιασμό που αφορά το μέλλον αυτού του τόπου» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή εκτελούμε στην Πελοπόννησο έργα ύψους 1 δις ευρώ και το πρόγραμμά μας του ΕΣΠΑ είναι το πιο δυναμικό πρόγραμμα στη χώρα, παρά το γεγονός ότι το παραλάβαμε διαλυμένο με έργα γέφυρες από το Γ΄ ΚΠΣ».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Νεμέας κ. Ανδριανάκο για την αγαστή συνεργασία, αλλά και τους προηγούμενους δημάρχους κ.κ. Παπαϊωάννου και Καλαντζή για τη δική τους συμβολή στο έργο.
Εμφάνιση P5020119.JPGΟ κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι ήδη ετοιμάζεται και η μελέτη για την κατασκευή του κόμβου και τη βελτίωση της βατότητας το δρόμου για την Αρχαία Νεμέα και χαρακτήρισε τη Νεμέα ως σπουδαίο πυλώνα της αγροτικής οικονομίας της Πελοποννήσου, αλλά και, λόγω του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματός της, στυλοβάτη της «Μυθικής Πελοποννήσου». 
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης σε ερώτηση βουλευτών του Σύριζα, οι οποίοι «κατηγορούν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ότι με τα έργα που έχει εντάξει στο πρόγραμμα της Περιφέρειας θα «ζημιώσει» τον κρατικό προϋπολογισμό» και απάντησε λέγοντας ότι «είναι καλοδεχούμενο να κάνουμε έργα και ας «ζημιωθεί» ο κρατικός προϋπολογισμός. Τα έργα αυτά σας διαβεβαιώνω ότι και μέσα στα χρονοδιαγράμματά τους θα υλοποιηθούν και η χρηματοδότησή τους είναι εξασφαλισμένη».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, τόνισε τη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίζει η Περιφέρεια όλα τα έργα στην Πελοπόννησο, ώστε να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να τους εξασφαλίζει τις καλύτερες υπηρεσίες και αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην οικονομική επιτροπή, η οποία «έκανε άψογη δουλειά επιτυγχάνοντας έκπτωση στο έργο 52%»