Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Συντρίμμια και Ζάππεια

tsipras-alpha

Ζήλεια του Τσίπρα για τον Σαμαρά του 2010-12. Θα ήθελε πολύ να χτίσει το αντιμνημονιακό του προφίλ στο Ζάππειο, αλλά είναι πολύ glamour για το αριστερό επαναστατικό του ταμπεραμέντο. Άσχετα που είναι το αριστερό παιδί του Κολωνακίου.


Επέλεξε να εμφανιστεί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο για τη συνέντευξη του Alpha. Το επικοινωνιακό μήνυμα ποιο ήταν; Ότι θα κυβερνήσει συντρίμμια; Ή ότι είναι αρχηγός μίας ομάδας στελεχών που αντλούν δύναμη από τα συντρίμμια; Σίγουρα το δεύτερο.

Αν ο Αντώνης Σαμαράς είχε επιλέξει να λαϊκίσει το 2010- 2012 και να «πουλήσει» στην Ελληνική κοινωνία το επαναστατικό του προφίλ – εκείνο του 1993- ο Αλέξης Τσίπρας, επιλέγει να υποσχεθεί πολλά κιλά αέρα κοπανιστού και συμπιεσμένου, χωρίς καμία οικονομική ή άλλη τεκμηρίωση.

Επιδιώκει να αντλήσει δύναμη από την απογοήτευση και την αγανάκτηση του κόσμου, πουλώντας ακόμη περισσότερη απογοήτευση και περισσότερο δράμα. Με σχέδιο το «τίποτα» και πρόγραμμα το «θα δούμε».

Ο καταστροφικός Αλέξης, αρνείται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας και «αφήνει» τις δυνάμεις του πραγματικού κέντρου να τραβούν το κουπί.. Αφήνει την Ελιά (κατά κύριο λόγο) ή και τη ΔΗΜΑΡ (στις λίγες καλές στιγμές της), να εξισορροπούν τον ασύδοτο φιλελευθερισμό της ΝΔ. Ή ακόμη περισσότερο να βάζουν φραγμό σε Μπαλτάκους και Πλεύρηδες.

Ο λαός στις εκλογές θα επιλέξει εκείνους που σηκώνουν τα μανίκια και δεν επιλέγουν τη σφεντόνα λάσπης ως μέσο άσκησης πολιτικής. Ο Ελληνικός λαός ζητά κυβέρνηση σταθερότητας και όχι κινούμενη άμμο. Ζητά κτίρια με γερά θεμέλια και όχι χαλάσματα και γκρεμίσματα.

Και ο Αλέξης μέσα από τα συντρίμμια αυτό το μήνυμα στέλνει. Πως θέλει να ζει στα συντρίμμια και από τα συντρίμμια!!

Γράφει η Λαμπρή-Μαρία Γεωργίου
για το www.news4all.gr