Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπέγραψε τη σύμβαση για το Σκούρα – Πυρί



Εμφάνιση P5020163.JPG 
«Αποδείξαμε με το σχέδιό μας, την υπευθυνότητα και την αποφασιστικότητά μας, κόντρα σε όσους μόνο να κινδυνολογούν ξέρουν και να προσπαθούν να αποδομούν κάθε προσπάθεια, ότι μπορούμε να υλοποιούμε έργα τόσο σημαντικά όπως της παράκαμψης της Σπάρτης, και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για το τμήμα Σκούρα – Πυρί, την Παρασκευή 2 Μαΐου 2014.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης, το οποίο τα παραλάβαμε με τα γνωστά προβλήματα. Το καθαρίσαμε από τα βαρίδια του, το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ και σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε τη σύμβαση κατασκευής του, ώστε το έργο να παραδοθεί στους πολίτες μέσα στο 2015.
Με την παρούσα εργολαβία θα ολοκληρωθεί ο οδικός αυτός άξονας της παράκαμψης της Σπάρτης. Ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν στα 20 εκατομμύρια ευρώ και με τη σύμβαση που υπεγράφη το κόστος ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια.
Το τμήμα που συνιστά  νέα διάνοιξη έχει μήκος 8,3 χλμ και θα κατασκευαστεί με δύο λωρίδες κυκλοφορίας, συνολικού ασφαλτοστρωμένου πλάτους οδοστρώματος 11 μ.
Προβλέπεται η κατασκευή:
     Τριών ισόπεδων και δύο ανισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων
     Δύο μεγάλων γεφυρών, του ποταμού Ευρώτα ανοίγματος 188,20μ και του ρέματος        Σκατιά ανοίγματος 12,0μ
     Εγκάρσια Τεχνικά έργα (20 κιβωτοειδείς και 18 σωληνωτοί οχετοί), καθώς και 11 κάτω διαβάσεων.
     Αποκατάσταση έντεκα καθέτων οδών και δύο παράπλευρων συνολικού μήκους   4,35   χλμ περίπου
     Σήμανση – Ασφάλιση της οδού με την εγκατάσταση των Συστημάτων Αναχαίτισης Οχημάτων ( ΣΑΟ )
           Εργασίες Πρασίνου ( υδροσπορά σε 88,00 περίπου στρέμματα )