Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τσίπρας: Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ, για να τα αποκαταστήσω όλα σε μια μέρα


tsipras200
Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αυτοψία» στον Alpha ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει… μαγικά και να αποκαταστήσει όλα όσα καταστράφηκαν τα τελευταία χρόνια.
Τόνισε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι «ο Χάρι Πότερ
και αυτά που κατέστρεψαν σε τέσσερα  χρόνια να τα αποκαταστήσω σε μια μέρα».
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για την επαναφορά του βασικού μισθού,  ενώ για τις απολύσειθς δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει όσες έγιναν έξω από τα όρια του Συντάγματος. Πάντως υπογράμμισε ότι «δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε σε όλους όλα. Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες».
Για το θέμα του νομίσματος τόνισε αρχικά ότι δεν υπάρχει θέμα εξόδου από το ευρώ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «σημασία έχει η σωτηρία της χώρας και όχι το νόμισμα. Η σωτηρία του λαού και όχι το νόμισμα. Δική μας προτεραιότητα είναι να σώσουμε τη χώρα μέσα στο ευρώ, όχι να σώσουμε το ευρώ στην Ελλάδα διαλύοντας την κοινωνία καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίστηκε τον Λαφαζάνη λέγοντας ότι κακώς δέχεται επιθέσεις, ενώ υπογράμμισε ότι θα κάνει σκληρές διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους για ένα «βιώσιμο αποτέλεσμα».
Για τις ιδιωτικοποιήσεις τόνισε ότι θα ερευνηθούν όλες οι πράξεις του ΤΑΙΠΕΔ και επανέλαβε ότι όλες οι τράπεζες, στις οποίες έχει βάλει χρήματα το ελληνικό δημόσιο θα περάσουν στον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ελέγχονται ποινικά οι χειρισμοί  της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στη συνέχεια την πώλησή τους.
Τέλος, επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη και το «Ποτάμι» υποστηρίζοντας ότι ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κι όχι στην κυβέρνηση.

ysterografa.gr