Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Αλέξης ο απελευθερωτής

revolution-cubana

Μόνο γέλια προκαλεί ο μικρός επαναστάτης όταν διαλαλεί σε όλες τις προεκλογικές του αναζητήσεις-περιοδείες, πως θα διώξει τη Μέρκελ.

Συγχέει τις παθογένειες και τα διαχρονικά προβλήματα της Ελλάδας με τους ξένους δανειστές.

Η Ελλάδα έχει χάσει μόνο από τον κακό της εαυτό. Όχι από τη Μέρκελ και τον Σόιμπλε.

Αν η Μέρκελ ή ο Ολάντ ή ο Μπαρόζο, έχουν «ισχυρή» άποψη για την Ελλάδα, είναι γιατί εμείς τους το επιτρέψαμε. Είτε γιατί πήραμε μίζες είτε γιατί δεν οδηγήσαμε την Ελλάδα, την πλουσιότερη χώρα του κόσμου, στον πραγματικό πλούτο.

Και αυτό ο κόσμος το γνωρίζει. Μόνοι μας βγάλαμε τα μάτια μας, μόνοι μας θα τα ξαναβάλουμε.

Ο Αλέξης, κακώς προσωποποιεί το πρόβλημα στη Μέρκελ. Ο Αλέξης πρέπει να δώσει λύσεις για την ανάπτυξη. Γιατί και την Μέρκελ να διώξει όπως αναφέρει τι θα κάνει;; με τι θα μας ταΐσει;; Με κραυγές;;



Είναι αστεία η ρητορική και τόσο λαϊκίστικη.. που αναδεικνύεται η ανάγκη για εκείνες τις δυνάμεις του κέντρου που μπορούν να εγγυηθούν σταθερότητα και λύσεις για την κοινωνία.

Ο Αλέξης υπόσχεται αβεβαιότητα και πολιτική αστάθεια. Έξω από το ευρώ, έξω από την Ευρώπη, έξω από τα Βαλκάνια, έξω από τον πλανήτη. Με μία χώρα χωρίς εθνική ταυτότητα, χωρίς Μακεδονία, χωρίς Θράκη, με εκατομμύρια ελληνοποιημένους παράνομους μετανάστες - που θα παίρνουν και το επίδομα ανεργίας.

Ο μεσαίος χώρος πρέπει να «αρπάξει» την ευκαιρία από τα επικίνδυνα λεγόμενα του Αλέξη και να δώσει δύναμη σε πολιτικούς σχηματισμούς που είναι πυλώνες σταθερότητας και προστασίας της μεσαίας κοινωνικής τάξης. Σε αυτούς τους σχηματισμούς του κεντρώου χώρου που μέσα στη Βουλή έχουν αποδείξει και έχουν εξισορροπήσει τις ακρότητες μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ο Αλέξης δεν στάθηκε τα χρόνια της κρίσης κοντά σε καμία εθνική προσπάθεια.

Ο Αλέξης δεν θα απελευθερώσει την Ελλάδα. Θα την βυθίσει στο μεγάλο σκοτάδι της απομόνωσης.

Γράφει η Λαμπρή-Μαρία Γεωργίου
για το www.news4all.gr