Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ!

Ο Ανώτατος άρχοντας της χώρας αυτής επισκέπτεται την Ελβετία, τη Μέκκα του παγκόσμιου χρήματος, για να συναντηθεί με τον ομόλογό του και τον Υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Παπούλιας δεν διστάζει να υπερασπίζεται τους αγώνες των Ελλήνων, τα δεινά των τελευταίων χρόνων και να προβάλλει συνεχώς το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων του Β΄Π.Π. Είναι βέβαιο πως το διήμερο αυτό θα αναζητήσει στην πηγή την τύχη των 110 δις ελληνικών ευρώ που λιμνάζουν στη χώρα του τυριού και της σοκολάτας. Τα χρήματα για μία ώρα ανάγκης χιλιάδων έξυπνων Ελλήνων που επιμόνως τα κρατάνε μυστικά από τα εκατομμύρια των υπολοίπων συμπολιτών τους και φυσικά από το ΣΔΟΕ. Λίστες που έμειναν ερμητικά κλειστές παρά τις απέλπιδες προσπάθειας της ανίσχυρης κρατικής εξουσίας.
Εκτός των πολύτιμων 110 δις ευρώ που αγνοούνται, ο κ.Παπούλιας θα κάνει και μία επίσκεψη στην καρδιά της δυτικής τεχνολογίας. Στο σατανικό κατά πολλούς ντόπιους πείραμα του CERN που γεννήθηκε από τις στάχτες του Β΄ΠΠ το 1954. Ένα πείραμα που η Ελλάδα των οχυρών Ρούπελ υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επιχορηγεί ετησίως με το σεβαστό ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ. Τι θα δει ο κ.Παπούλιας και η κ.Κεφαλογιάννη που τον συνοδεύει, δεν ξέρουμε αλλά πολλοί περιμένουν εδώ στη χώρα μας τη διασύνδεσή τους με τον πυρήνα της τεχνολογίας.
Πόλεις ολόκληρες ερίζουν για την εθνική υποδοχή και συνεργασία με το φιλόδοξο πρόγραμμα CERN με το προβάδισμα σύμφωνα με πληροφορίες να πηγαίνει στην ακριτική Αλεξανδρούπολη και τη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη έναντι της συνήθης Αθήνας και του ιδιόρρυθμου Βόλου. Για την ευαίσθητη περιοχή των συνόρων η παρουσία του CERN έχει ευνόητους στρατηγικούς ρόλους προσδίδοντας στην αμυντική θωράκιση της χώρας από μία άλλη διάσταση. Για την όμορφη Θεσσαλονίκη με τη λαμπερή ΔΕΘ, τις φιλόδοξες τεχνολογικές επιχειρηματικές προσπάθειες της «Τεχνόπολη» και «Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας» το CERN θα προσδώσει κύρος. Μετά την πολιτική, δημοτική, επιχειρηματική και ελεγκτική κάθαρση που έφερε το ευρώ η πόλη αναζητεί πνεύμονες αναζωογόνησης και δημιουργίας με πολλαπλές συνέργειες.

Το τι θα ακούσει, εκφράσει και επιλέξει ο ανώτατος  άρχοντας της χώρας είναι άγνωστο και μένει να δούμε στο προσεχές μέλλον. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η Ελβετία των 3.297 ευρώ κατώτατου μισθού είναι ένα μέρος που όλοι θέλουν να πάνε σύμφωνα και με τον αξιακό κώδικα της ελληνικής κοινωνία της προηγούμενης δεκαετίας. 

Έναν κώδικα που όλοι οι ψηφιακοί προγραμματιστές της χώρας και εκπρόσωποί τους θέλουν να γνωρίζουν πρώτοι και ενδεχομένως να πλουτίζουν πρώτοι, αναλόγως και του αξιακού κώδικα της επομένης επταετίας…
 
thedayaftergr.blogspot.gr