Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη σε Σκύρο, Κύμη και Αυλωνάρι



Εμφάνιση Skyros 4.jpg 
Στη Σκύρο βρέθηκε χθες, Παρασκευή 2 Μαΐου, ο Κώστας Μπακογιάννης, συνεχίζοντας την περιοδεία του ανά τη Στερεά Ελλάδα. 
Εμφάνιση Skyros 3.jpg Η παραμονή του στο νησί ξεκίνησε με την επίσκεψή του στο Κέντρο Αναπαραγωγής Σκυριανού Αλόγου, όπου ενημερώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια προστασίας και διαφύλαξης αυτού του σπάνιου είδους, αλλά και τη σημαντική δράση των εθελοντών που συνδράμουν στη διατήρηση και λειτουργία της μονάδας.


Εμφάνιση Skyros.jpgΕν συνεχεία επισκέφθηκε την Πλατεία Ρούπερτ Μπρουκ, το αρχαιολογικό μουσείο αλλά και το μουσείο Μάνου και Αναστασίας Φαλτάτϊς, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Σκύρος στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
  
Στη συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο κ. Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώθηκε για το νέο έργο του βιολογικού καθαρισμού που θα τεθεί άμεσα σε λειτουργία, αλλά και για τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, το ενδεχόμενο δημιουργίας μονάδας αφαλάτωσης, το δρόμο προς την πλατεία Μπρούκ, και το θέμα των σφαγείων, που παραμένουν κλειστά.
Εμφάνιση Kymh 2.jpg 
Το απόγευμά του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης το πέρασε μαζί με επαγγελματίες του τουρισμού, όπου ενημερώθηκε για τις προοπτικές ανάπτυξης και ενίσχυσης του αλλά και για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, κυρίως λόγω έλλειψης πτήσεων charter.  

Το βράδυ παραβρέθηκε στο παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία της Χώρας, με αφορμή την έλευση της αποστολής του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας, στο πλαίσιο της δράσης «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου», όπου και ο Δήμαρχος της Σκύρου τον καλωσόρισε επισήμως και τον ευχαρίστησε που παρέμεινε στο νησί για να παραστεί στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Εμφάνιση Kymh.jpgΣήμερα το πρωί βρέθηκε στην Κύμη, όπου συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Σπανό, συναντήθηκε με το Δήμαρχο, κ. Δημήτρη Θωμά και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της αναβάθμισης του λιμανιού αλλά και ο δρόμος Χαλκίδα-Κύμη, με τον Κώστα Μπακογιάννη να τονίζει για ακόμη μία φορά την ανάγκη να προωθηθεί άμεσα το μείζον θέμα του οδικού δικτύου της Εύβοιας.

Εμφάνιση Mhtropoliths Karystias & Skyroy.jpgΤο εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό του, όπου συναντήθηκε με τους εργαζομένους , οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί για 15 μήνες, ενώ ενημερώθηκε για το έργο και τα οικονομικά της εταιρείας.
Τέλος, ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Φάνης Σπανός επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου και αναχώρησαν για το Αυλωνάρι όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με πολίτες.