Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Τσίπρας θέλει τον Καραμούζη διάδοχο του Προβόπουλου!

Nikos-KaramouzisΗ στρατηγική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επιχειρήσει δημοσίως να μπλοκάρει την επιλογή του διαδόχου του Γιώργου Προβόπουλου στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας από την κυβέρνηση Σαμαρά, άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για το ποιούς έχει στο μυαλό του Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το αξίωμα του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των “Νέων”, στο… μπλοκάκι του Αλέξη Τσίπρα είναι σημειωμένα τα ονόματα των Λούκα Κατσέλη, Γιάννη Βαρουφάκη, Θεόδωρου Πανταλάκη και Νίκου Καραμούζη.
Όπως πληροφορούνται τα “Υστερόγραφα”, και αν εξαιρέσει κανείς τη Λούκα Κατσέλη, που λόγω της πολυετούς θητείας της στον χώρο της Οικονομίας έχει το προβάδισμα, συναντά ωστόσο και σημαντικές αντιδράσεις, εκείνος που πραγματικά αποτελεί την πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα είναι ο Νίκος Καραμούζης.
Ο τελευταίος, βρέθηκε από τη Eurobank στον Όμιλο Σάλλα, διατηρεί ωστόσο εξαιρετικά καλό όνομα στους οικονομικούς κύκλους, αναγνωρίζονται τα προσόντα του, και οι Βρυξέλλες δεν θα είχαν σοβαρές ενστάσεις για την επιλογή του.
Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν με νόημα ότι μια επιλογή Καραμούζη θα έστελνε το μήνυμα της “ήρεμης δύναμης” που θα μπορούσε να είναι μια αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον ευαίσθητο τομέα του τραπεζικού συστήματος, ενώ την ίδια στιγμή θα προχωρούσε σε μεγάλες ανατροπές της πολιτικής του Μνημονίου που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα τα τελευταία 4 χρόνια.

ysterografa.gr