Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο Σαμαράς διδάσκει πολιτική αξιοπρέπεια στο ΠΑΣΟΚ

Antonis-Samaras-Evangelos-Venizelos
Την επομένη του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, που έδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ “αέρα” σχεδόν 4%, αγγίζοντας την αντίστοιχη διαφορά που είχε το ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2009, από τη Χαριλάου Τρικούπη ετέθη ως βασική στόχευση η αλλαγή του εκλογικού νόμου στο σκέλος του μπόνους των 50 εδρών που κερδίζει το πρώτο κόμμα.
Η στρατηγική επιδίωξη προφανής: Στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, έστω και με διαφορά μιας ψήφου, να του είναι εξαιρετικά δύσκολο, σχεδόν αδύνατο να συγκροτήσει κυβέρνηση συνασπισμού, χωρίς το… ΠΑΣΟΚ να έχει κεντρικό ρόλο στις ζυμώσεις.
Η σχετική ρητορική του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων και σχολίων, ενώ και τα social media “πήραν φωτιά”, στον απόηχο των αντιδράσεων.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες δημοσιεύει και το σημερινό “Έθνος”, ο Αντώνης Σαμαράς δεν συμφωνεί με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών. Και ουσιαστικά, διδάσκει πολιτική αξιοπρέπεια στο ΠΑΣΟΚ με την άρνησή του αυτή.
Πίσω από το ηχηρό “όχι” του Αντώνη Σαμαρά, μπορεί κανείς να διαγνώσει την προσδοκία του Πρωθυπουργού για πολιτική ανατροπή τους επόμενους μήνες, με τη Νέα Δημοκρατία να περνάει μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί ωστόσο κανείς να “διαβάσει” και το πολιτική ήθος του Πρωθυπουργού, που σε συνδυασμό με τη βαθιά πίστη του στους θεσμούς, τον βάζει απέναντι σε παιχνίδια. Τόσο με τους θεσμούς, όσο και με τη χώρα.
ysterografa.gr