Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Όλη η Πελοπόννησος ένα εργοτάξιο» -Στην κυκλοφορία δόθηκε ο δρόμος «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη – Λυγουριό ( VIDEO)



Εμφάνιση P1020330.JPG
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ιωάννης Μανιάτης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η σημερινή περιφερειακή διοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης και ο Τάσος Χειβιδόπουλος, έβαλαν τη δική του ξεχωριστή σφραγίδα στην ολοκλήρωση του έργου, που συμβολίζει την αλλαγή σελίδας για την ανάπτυξη της Αργολίδας. Ο κ. Μανιάτης έκανε επίσης ειδική αναφορά στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου «μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η διαβούλευση και η περιβαλλοντική αξιολόγηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε αμέσως μετά να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο». Ο κ. Υπουργός χαρακτήρισε ακόμη «πυρήνα του μέλλοντός μας» το υπό εκπόνηση περιφερειακό χωροταξικό της Πελοποννήσου, στο οποίο έχουν ήδη ενταχθεί μεγάλα έργα της Πελοποννήσου και της Αργολίδας. Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Μανιάτης δήλωσε «ότι όλοι πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας πέρα και πάνω από κόμματα και αντιπαραθέσεις».    
Εμφάνιση P1020334.JPG«Όλη η Πελοπόννησος είναι ένα μεγάλο εργοτάξιο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού άξονα «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη – Λυγουριό» την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 και πρόσθεσε ότι «με το δρόμο αυτό αποκτά η Αργολίδα και η Πελοπόννησος ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο και για τον τουρισμό μας και για την αγροτική μας οικονομία. Η Νέα Πελοπόννησος έχει σχέδιο, εργαστήκαμε σκληρά και έχουμε πια γυρίσει σελίδα. Είμαστε πανέτοιμοι προκειμένου την επόμενη περίοδο το σύνολο του σημαντικού μας έργου να αποδώσει απτούς καρπούς στους πολίτες. Μπορούμε να φύγουμε από την κρίση; Η απάντηση είναι δυνατή και καταφατική. Ναι μπορούμε γιατί ήδη ξεκινήσαμε».
Εμφάνιση P1020298.JPGΟ Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Ιωάννης Ανδριανός στην ομιλία του δήλωσε ότι ο δρόμος αυτός είναι ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα μειώσει το χρόνο μετάβασης και θα αυξήσει την άνεση και την ασφάλεια διέλευσης, αξιοποιώντας ταυτόχρονα τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής, και εξήρε τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και όσων διαχειρίστηκαν το έργο κατά το παρελθόν.

Εμφάνιση P1020286.JPGΟ Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος χαρακτήρισε την παράδοση του δρόμου ως την αρχή για μια καλύτερη μέρα για την περιοχή του Λυγουριού και πρόσθεσε ότι έχει ήδη ετοιμαστεί και η μελέτη για το τμήμα που υπολείπεται, αυτό της Αγίας Ελεούσας – Αρκαδικό, ώστε κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ να ενταχθεί στο παρόν πρόγραμμα.
Την ικανοποίησή του για το έργο εξέφρασε και ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Κωνσταντίνος Γκάτζιος, ο οποίος υπογράμμισε την αναπτυξιακή διάστασή του για την περιοχή, ενώ χαρακτήρισε ως τα σημαντικότερα έργα το δρόμο ‘Ισθμια – Επίδαυρος και την επέκταση των δικτύων του Αναβάλου.

Εμφάνιση P1020285.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ειδικότερα ότι «παραδίδουμε σήμερα στους πολίτες ένα έργο που φέρει πάνω του όλα τα σημάδια της κακοδιοίκησης των έργων του παρελθόντος και του κακού τους σχεδιασμού. Η σημερινή πράξη, μετά την επίπονη διαδικασία διαχείρισης του έργου αποτελεί περίτρανη απόδειξη της αποτελεσματικότητας του σχεδιασμού μας».
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στο έργο του Αναβάλου το οποίο «όταν παραλάβαμε υπήρχε κίνδυνος να απενταχθεί και μετά τη συνεργασία μας με τον κ. Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς, πετύχαμε σήμερα να εξελίσσεται το έργο σε τρία μέτωπα ταυτόχρονα και οσονούπω σε πέντε».
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι το μεγάλο σύνολο των έργων που έχει επιτευχθεί στην Πελοπόννησο οφείλεται εν πολλοίς στην αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας με όλους τους Δήμους, «και αυτή η δυναμική συνεργασία μας έφερε στις πρώτες θέσεις στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, από τις τελευταίες όταν αναλάβαμε».
Ο κ. Τατούλης τόνισε τέλος ότι «οι πολίτες πιστεύουν πλέον στις δικές τους δυνάμεις και δεν περιμένουν μεσσίες. Ο τόπος χρειάζεται αποφασιστικότητα και δουλειά και όχι λαϊκιστές που χαϊδεύουν τ’ αυτιά των πολιτών και την επόμενη μέρα θα φύγουν για να επιστρέψουν στο κλεινόν άστυ. Οι πολίτες δεν αντιδρούν ευκαιριακά, αλλά με κύριο γνώμονα το συμφέρον του τόπου, της Πελοποννήσου»   
Με την ολοκλήρωση αυτού του τμήματος και τη σύνδεσή του με το τμήμα «Χάνι Μερκούρη – Λυγουριό» παραδίδεται στην κυκλοφορία ο οδικός άξονας Αρκαδικό – Λυγουριό, μήκους 12 χιλιομέτρων νέας χάραξης, ο οποίος παρακάμπτει τους οικισμούς Αρκαδικό, Γιαννουλέικα και Λυγουριό, θα μειώσει το χρόνο 10 – 15 λεπτά περίπου και θα αυξήσει το επίπεδο της ασφάλειας και της άνεσης.
Η ολοκλήρωση του τμήματος «Αρκαδικό – Χάνι Μερκούρη», μήκους 8 χιλιομέτρων, είχε προϋπολογισμό 7.200.000 ευρώ και κόστισε 4.600.000 ευρώ, ενώ χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ.

 video :