Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ οπαδών ΠΑΟ - ΟΦΗ..“Λύγισε” στην παράταση ο ΟΦΗ

Επεισόδια στο κέντρο του Ηρακλείου μεταξύ οπαδών ΠΑΟ - ΟΦΗ
 Μικρής έκτασης επεισόδια και ένταση επικράτησε απόψε, στο κέντρο του Ηρακλείου.
Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, η πλατεία Κορνάρου μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του ΟΦΗ.
Μετά το τέλος του αγώνα κυπέλου στον οποίο ο ΟΦΗ αποκλείστηκε από τον τελικό της διοργάνωσης, άρχισαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δυο συνδέσμων, στο σημείο που βρίσκονται και τα γραφεία του ΠΑΟ στο Ηράκλειο.
Οι οπαδοί άρχισαν να πετάνε πέτρες, ξύλα ακόμα και καρέκλες μεταξύ τους, κλιμακώνοντας την ένταση.
Από τα αντικείμενα που εκσφενδόνιζαν ήδη προκλήθηκαν υλικές ζημιές και έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων.
Μετά από ένα ματς γεμάτο συγκινήσεις και τρία δοκάρια (τα δυο για τους “πράσινους”, ένα για τους Κρητικούς), ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας του ΟΦΗ με 3-0 στη Λεωφόρο, ανατρέποντας το 1-0 του “Θ. Βαρδινογιάννης” με δυο τέρματα στην παράταση.
Η υπεροχή αυτή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε σε γκολ στο 20', μετά από υπέροχη προσπάθεια του Πέτριτς και πλασέ του Αμπέντ, ισοφαρίζοντας έτσι το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν την κατοχή μπάλας και να πιέζουν τους Κρητικούς, που έφτασαν μια... ανάσα απ' το να “παγώσουν” τη Λεωφόρο στο 30', με την κεφαλιά του Παπάζογλου. Η “απάντηση” του Παναθηναϊκού ήρθε δυο λεπτά αργότερα, με τον Πέτριτς να πιάνει το ισχυρό σουτ και τον Φερνάντεζ να διώχνει με τα ακροδάχτυλα. Οι παίκτες του ΟΦΗ παρέμειναν προσηλωμένοι στο αμυντικό πλάνο του Σα Πιντο κι έτσι οι δυο ομάδες πήγαν με το 1-0 στα αποδυτήρια

Με την έναρξη της επανάληψης ο Αναστασίου πέρασε στον αγώνα τον Καρέλη, προκειμένου να τονώσει την επίθεση του  και είχε μάλιστα μια πολύ καλή ευκαιρία στο 51' με την κεφαλιά του Έλληνα επιθετικού.   Τα τελευταία λεπτά όμως είχαμε δυο σπουδαίες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό, με τον Λαγό (88' δοκάρι, 90+1), ενώ και ο ΟΦΗ έφτασε κοντά στο 1-1, με τον Ζε Εντουάρντο (88').

Η πρόκριση στον τελικό κρίθηκε στα πρώτα λεπτά της παράτασης (93'), εκεί όπου ο Καρέλης που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φερνάντεζ, αλλά ο... ανύπαρκτος μέχρι εκείνο το σημείο Μπεργκ πήρε το “ριμπάουντ” και έκανε το 2-0. Η αντίδραση του ΟΦΗ ήταν μια χαμένη ευκαιρία του Ροβίθη (100') και το δοκάρι του Νούνιες (105'), που έκανε προσωρινά τη Λεωφόρο να σιγήσει. Απ' την μεριά του, οι “πράσινοι” έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 102' για να “σκοτώσουν” τους Κρητικούς. Στα εναπομείναντα λεπτά ο Παναθηναϊκός “έκλεισε” τους διαδρόμους προς την εστία του, ενώ η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ (115') διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου, 4-4-2): Κοτσόλης -Τριανταφυλλόπουλος, Μέντεζ, Σίλντενφελντ, Νάνο - Ζέκα, Αμπέντ, Πράνιτς (105+1' Δώνης), Πέτριτς (68' Λαγός) - Μπεργκ, Κλωναρίδης (46' Καρέλης).

ΟΦΗ (Σα Πίντο, 4-1-4-1): Φερνάντεζ, Μπούρμπος (101' Νούνιες), Τριποτσέρης, Ζόρο, Μιλιάζες - Μακρής - Ζε Εντουάρντο, Ντουντού (63' Κουτσιανικούλης), Κάλαϊτζιτς, Περογαμβράκης (76' Ροβίθης)- Παπάζογλου