Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Βενιζέλος: Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης

samben
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά ξεκαθάρισε, με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου, ότι κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της χώρας, ενώ έστειλε και μήνυμα προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η παρουσία του προοδευτικού πόλου στην κυβέρνηση.
«Πρώτον η σταθερότητα της χώρας τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο, τώρα που αλλάζουμε σελίδα, είναι εθνικό αγαθό. Κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει.  Τώρα γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος αυτός, για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα, και για το ζήτημα της δημοκρατίας, του κράτου δικαίου, της διαφάνειας. Είμαστε εδώ στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας. Εγώ και ο πρωθυπουργός είμαστε αυτοί που εγγυώμαστε πλήρως την τήρησή της» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, που αναφέρθηκε και στη Χρυσή Αυγή.
«Είναι τραγικό κάποιες δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Σας θυμίζω ότι κάθε μέρα ζητούσα συνεργασια δυνάμεων του συνταγματικού τόξου για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Και τώρα  έρχονται πολιτικά κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς αυτών που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και το δείχνουν και με τις σημερινές πράξεις τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης»
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το αν θα γίνει  συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος τόνισε θα γίνει, θα προσδιοριστεί ο χρόνος, θα απαντηθεί η κοινοβουλευτική πρόκληση. Μάλιστα όπως είπε, στις συζητήσεις στη Βουλή φαίνεται η γύμνια των επιχειρημάτων.
Τέλος, σε άλλη ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές απάντησε καταφατικά.
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος βγαίνοντας από το Μαξίμου δήλωσε ότι «έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένα νέο βιβλίο. Παρουσιάσαμε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα».
Σε ερώτηση σχετικά με την επάνοδο της χώρας στις αγορές απάντησε πως δεν μπορεί να πει τίποτα παραπάνω από όσα δήλωσε χθες.

υστερογραφα