Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΤΑΣΟΣ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΓΓΥΗΣΗ "ΤΑΤΟΥΛΗ" ΚΑΙ ΟΙ "ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ"!



-ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ  ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ

-ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ  ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΜΕ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ 


Σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο  πολιτικά σημείο και αφού έχουν συμβεί σημαντικά γεγονότα μέσα και έξω από την παράταξη του Πέτρου Τατούλη ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας και αναπληρωτής Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Τάσος Χειβιδόπουλος με τον γνωστό χειμαρρώδη και καθαρό λόγο του .
Μιλάει για «μαθητευόμενους μάγους» που δεν γνωρίζουν ούτε πως λειτουργεί το σύστημα της Πελοποννήσου , μιλάει για το περίφημο «σύστημα Τατούλη», μιλάει για το τραίνο και τις σταθμούς  που επιλέγει ο καθένας να κατεβεί.
Μιλάει όμως και για την πολεμική που έχει αναπτυχθεί τον τελευταίο καιρό εναντίον του Πέτρου Τατούλη.
Μιλάει για όλους και για όλα στο Λάκη Γιαννιδάκη & sfedona.gr .
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ,όλα όσα είπε ο Τάσος Χειβιδόπουλος στον Λάκη Γιαννιδάκη σε μια επίκαιρη και αποκαλυπτική συνέντευξη που θα συζητηθεί ιδιαίτερα.

«Όλη αυτή η πολεμική που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό έχει  ένα συγκεκριμένο σκεπτικό:
Βλέπουν ουσιαστικά το τρομερό πέρασμα που έχει η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου και ο Πέτρος Τατούλης στους Πελοποννήσιους Πολίτες και άρα με διάφορους τρόπους ,ορισμένους από αυτούς με χτυπήματα κάτω από την μέση ,προσπαθούν να μειώσουν αυτό το πέρασμα και αυτή την δυναμική που παρουσιάζει η παράταξη.
Θεωρούν ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να αντιμετωπίσουν την παράταξή μας και τον Πέτρο Τατούλη.

Ο λαός μας όμως έχει ξεπεράσει αυτού του είδους τα παιχνίδια και προχωράει σε ένα άλλο τρόπο έκφρασης που είναι η κρίση πάνω στο έργο μας ,πάνω στην καθημερινή μας πρακτική ,η κρίση πάνω στην καθημερινή μας δουλειά .
Και σ αυτό μου επιτρέπεται να πω ότι υπερέχουμε .Και φαίνεται αυτό το πράγμα .
Και δεν μιλάω τώρα στα δημοσκοπικά γιατί αν κάποιος κοίταγε τα τελευταία δημοσκοπικά στην Πελοπόννησο θα νόμιζε ότι ο Πέτρος Τατούλης ήδη έχει κερδίσει.
Κανένας όμως δεν κερδίζει πριν γίνουν οι εκλογές.
Έχουμε λοιπόν χρέος απέναντι στους πολίτες να καταθέσουμε την δουλειά που έχουμε κάνει και είναι ορατή να την κρίνουν με το σκληρότερο τρόπο   και να τους καταθέσουμε το πρόγραμμά μας για την ερχόμενη πενταετία η οποία είναι μια πάρα πολύ κρίσιμη πενταετία για την χώρα . Και εδώ  μπαίνει ένα εύλογο ερώτημα :
Ποιος μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα στην Πελοπόννησο ;
Εμείς με την εμπειρία και την δουλειά που έχουμε καταθέσει ή «μαθητευόμενοι μάγοι» που έρχονται και καταθέτουν  δήθεν προγράμματα , δήθεν ερωτήσεις και δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά για την λειτουργία του συστήματος της Περιφέρειας;»
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο Τάσος Χειβιδόπουλος κάνει ένα σύντομο απολογισμό από το ξεκίνημα του εγχειρήματος της ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ μέχρι σήμερα και τονίζει:
«Θα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Εμείς την προηγούμενη φορά κατεβήκαμε με ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα .Και αυτή την στιγμή μπορούμε να πάμε ότι σε ποσοστό ξεπεράσαμε το πρόγραμμα που καταθέσαμε.
Διότι κακά τα ψέματα εμείς είχαμε να διαχειριστούμε ένα νέο θεσμό. Έφαγε ιδιαίτερο χρόνο για να βάλουμε την σειρά που εμείς θέλαμε .
Μας έφαγε ιδιαίτερο χρόνο μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας το ΕΣΠΑ που είναι το σημαντικότερο χρηματοδοτικό εργαλείο που υπάρχει .Και μας έφαγε πολύ  χρόνο μέχρι να βρούμε μεταξύ μας τον κοινό μας βηματισμό , την συνεργασία μας και τον τρόπο που εμείς οι ίδιοι θα προσφέρουμε στους Πελοποννήσιους πολίτες.
Παρ όλα αυτά όμως εμείς καταφέραμε: Εντάξαμε πάρα πολλά έργα .Εκτελέσαμε και εκτελούμε πάρα πολλά έργα .
Δώσαμε λύσεις με χρηματοδοτήσεις οι οποίες έγιναν σημείο έριδας μέσα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ,γιατί τις πήρε ο Πέτρος Τατούλης και δεν τις πήραν οι άλλοι Περιφερειάρχες .
Κάναμε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούμε όλους τους πόρους από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων . Να σας πω κ.Γιαννιδάκη ότι το 2012 πήρα εγώ στην Αργολίδα  10 εκατομμύρια ευρώ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που δεν το πήρε καμία άλλη Περιφερειακή Ενότητα όχι μόνο στην Πελοπόννησο αλλά σε όλη την Ελλάδα και τα δημοπράτησα μέχρι τις αρχές του 2013 όλα !
Κι αυτό γιατί βάλαμε ένα προσανατολισμό και είπαμε ότι δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό χρόνος για να κάνουμε πίσω.  Και δουλέψαμε πολύ.
Οι Πελοποννήσιοι γνωρίζουν: Τα γραφεία μας ήταν πάντα  ανοιχτά και διάφανα , Χωρίς κόμματα χωρίς προκαταλήψεις ,χωρίς ιδεοληψίες ,χωρίς προσωπικές καταβολές , χωρίς….χωρίς …χωρίς!
Ήταν ανοιχτή και διάφανη η πόρτα μας σε όλους τους πολίτες  ασχέτως της πολιτικής τους ταυτότητας . Υπήρχε δουλειά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ .»
Ο Τάσος Χειβιδόπουλος κάνει αναφορά και για το πολυσυζητημένο «σύστημα Τατούλη»
«Επειδή τον τελευταίο καιρό κ.Γιαννιδάκη πολλοί μιλούν για «σύστημα Τατούλη» ,  ναι είναι αλήθεια ότι υπάρχει αυτό το σύστημα . Και τι περιλαμβάνει;
Ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές διαδρομές , ανθρώπους με εντελώς διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά ,οι οποίοι όμως κάθονται σε ένα τραπέζι και βγάζουν μια κοινή συνισταμένη : Μια άλλη Πελοπόννησος για την άλλη μέρα !
Και αυτό εμείς το πετύχαμε δουλεύοντας . Οι Πελοποννήσιοι πολίτες αξιολογούν θετικά το έργο μας και ξέρουν ότι μιλούν με έντιμους, καθαρούς ανθρώπους ,οι οποίοι δεν τους λένε ψέματα στην καθημερινή τους διαδρομή.»
 Η  τοποθέτησή  του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας στα περί διαφθοράς και νόμιμου και ηθικού :
«Επειδή πολλά ακούστηκαν περί διαφθοράς και νόμιμου και ηθικού, αυτά τα ζητήματα κ.Γιαννιδάκη τα λύνει η ίδια η  κοινωνία. Μιλάνε για τον Πέτρο Τατούλη και για σύστημα Τατούλη άνθρωποι που δεν γνωρίζουν ούτε ποιο είναι το σύστημα λειτουργίας της Πελοποννήσου.
Ας τελειώνουμε λοιπόν με αυτά τα παραμυθάκια και ας έρθουν όλοι να συζητήσουμε πως βλέπουμε την Πελοπόννησο . Και εκεί να είστε βέβαιος ότι ο κόσμος θα κρίνει αυστηρά.»
Ο Τάσος  Χειβιδόπουλος δεν παραλείπει όμως να στείλει μήνυμα και στους «4» αποχωρήσαντες από την παράταξη.
"Εγώ ξέρω τρεισήμισι χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην εκτελεστική επιτροπή και γενικότερα στις σχέσεις μας με τον Πέτρο Τατούλη ,οι αρνήσεις μας απέναντί του πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα πολιτικής τα οποία προέβαλε, ήταν από ελάχιστες έως μηδαμινές .
Εγώ ξέρω πολύ καλά ότι οι περισσότερες αποφάσεις του ΠΕΣΥ όσον αφορά την παράταξή μας ήταν ομόφωνες .
Θεωρώ ότι εμείς πήγαμε μπροστά .Γιατί αυτό είναι και το σημαντικό .
Ο οποιοσδήποτε που θεωρεί ότι ένα τραίνο που προχωράει και αλλάζει κάθε μέρα σταθμούς  και οι σταθμοί είναι ο ένας καλύτερος από τον προηγούμενο –γιατί έτσι πρέπει να είναι η πολιτική μας διαδρομή στην Πελοπόννησο –ορισμένοι επιλέγουν και τον σταθμό στον οποίο θα κατέβουν .
Αυτό είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός ,όπως αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός είναι να αυτοπροσδιορίζεται  ή να εταιροπροσδιορίζεται πολιτικά .
Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες πολιτικής ηθικής μέσα στους οποίους και οι χρόνοι που γίνεται αυτό το πράγμα.
Και βεβαίως θα μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου κ. Γιαννιδάκη , θεωρώ ότι όποιος έχει αντίρρηση στον τρόπο με τον οποίο λειτούργησα ή λειτουργώ ή πέτυχα ή δεν πέτυχα , ας έρθει να μου καταθέσει τον πολιτικό το διάλογο εν όψει των εκλογών , ας έρθει  οποιοδήποτε συνάδελφος αντιπεριφερειάρχης επιθυμεί να κουβεντιάσουμε για το μέλλον της Πελοποννήσου . Κι αυτό είναι μια ανοιχτή πρόσκληση .
Δεν ξέρω αν θα το πούμε Ντιμπέιτ , συνάντηση, αν θα το πούμε καφέ αν θέλετε ,εγώ όμως ενώπιον των πολιτών όλης της Πελοποννήσου έχω την καλή διάθεση να κάτσω «γυμνός» και καταλαβαίνεται  τι εννοώ , ανοιχτά ενώπιον της αλήθειας .
Αυτό το πράγμα κάνει καθημερινά και ο Πέτρος Τατούλης
Από εκεί και πέρα ας αφήσουμε τα περί πολιτικής ηθικής και ας συζητήσουμε περί πολιτικής .Και στην συγκεκριμένη περίπτωση θα δείτε ότι πράγματι ότι ο «Βασιλιάς είναι γυμνός». Μόνο που ο «Βασιλιάς» στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι ο Πέτρος Τατούλης!
Και κάποιοι να μην υποτιμούν τον κόσμο που για  τρία-τρεισήμισι χρόνια έλεγαν για το πόσο μεγάλο έργο γίνεται, έλεγαν για το πόσο μεγάλο έργο γίνεται από τον Πέτρο Τατούλη, πως συμμετέχουν αυτοί σε αυτό το έργο. Και τώρα δίνουν απολογιστικές συνεντεύξεις  και την άλλη μέρα μηδενίζουν αυτό το πράγμα σε μια συνέντευξη λέγοντας ότι δεν έγινε έργο!»  

sfedona.gr.