Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Βενιζέλος: Η άφιξη της Μέρκελ σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας

benizelos
 Στη διάρκεια συζήτησής του με δημοσιογράφους αμέσως μετά το τέλος του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ στο Ζάππειο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ κ. Βενιζέλος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με το τι σηματοδοτεί η επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου Α.Μέρκελ στην Αθήνα.
Όπως τόνισε ο κ. Βενιζέλος: «Η άφιξη της κ. Μέρκελ σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας. Έρχεται να στηρίξει την ελληνική οικονομία εν όψει και της διαφαινόμενης εξόδου στις αγορές, η οποία, όπως έχουμε εξηγήσει, δεν είναι αναγκαία και απαραίτητη για την Ελλάδα, διότι η χώρα μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Αποτελεί μια ευκαιρία να γίνει η επανατοποθέτηση της χώρας στις διεθνείς αγορές. Να αποτιμηθεί η χώρα εμπορικά, από πλευράς τίτλων».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του Βενιζέλου σχετικά με την άφιξη της Μέρκελ.
«Η  σημερινή δήλωση του κυρίου Βενιζέλου,  σχετικά με την έλευση της κυρίας  Μέρκελ στην Αθήνα,  αποτελεί, κατ’ ουσίαν, ομολογία πίστης του ιδίου στο άρμα του μερκελισμού.
Πράγματι, ο κύριος  Βενιζέλος γράφει μια νέα σελίδα  στα χρονικά της πλήρους αποδοχής της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής».

ysterografa.gr