Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Σύσταση νέας Μητρόπολης προτείνει ο Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος με έδρα την Ακράτα


Την πρόταση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας να αποσπαστεί μέρος της μητροπολιτικής του περιφέρειας προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα Μητρόπολη με έδρα την Ακράτα θα μελετήσει στο επόμενο διάστημα η επιτροπή Νομοκανονικών Ζητημάτων της Ιεράς Συνόδου.
Όπως αναφέρει το dogma.gr, μετά την προφορική πρόταση του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, ο μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος επανήλθε και με επιστολή του αυτή τη φορά έθεσε το θέμα στον Αρχιεπίσκοπο.
Ο κ. Ιερώνυμος παρέπεμψε την πρόταση του κ. Αμβρόσιου στην αρμόδια επιτροπή η οποία θα μελετήσει τα επιχειρήματα του μητροπολίτη και αναλόγως θα εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο για το αν πρέπει ή όχι να συσταθεί μια νέα Μητρόπολη.
Το βασικό ζήτημα αυτή τη στιγμή είναι αν η Κυβέρνηση θα συναινούσε στην δημιουργία ενός ακόμη νομικού προσώπου.

Η νέα Μητρόπολη, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει  το froyros.blogspot.gr , θα περιλαμβάνει -διοικητικά- τις εδαφικές ενότητες Αιγείρας και Ακράτας, θα έχει έδρα την τοπική κοινότητα Ακράτας, για τον επισκοπικό θώκο προορίζεται ο Μητροπολίτης κ. Θεόκλητος Κουμαριανός, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα το πώς θα ονομαστεί