Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Εκδήλωση μνήμης για τον εκ Ξυλοκάστρου μακαριστό Μητροπολίτη Κερκύρας Πολύκαρπο - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ


 Σε κλίμα συγκίνησης τίμησε το Σάββατο η Μητρόπολη Κερκύρας τη μνήμη του εκ Ξυλοκάστρου μακαριστού Μητροπολίτη Κερκύρας Πολυκάρπου Βαγενά, με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την κοίμησή του.

Ο μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, σε προσφώνησή του, στάθηκε στην μορφή του μακαριστού Πολυκάρπου: «…Θαύμασα την αγάπη προς τους ανθρώπους, την ποιμαντική του απλότητα, την ταπείνωση, την αγάπη που έδειξε καθιστώντας το πρόβλημα του καθενός δικό του...». Ο ιεράρχης ευχαρίστησε όλους όσους προετοίμασαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση τονίζοντας ότι «η Εκκλησία δεν λησμονεί όσους προσέφεραν στον αμπελώνα του Κυρίου».

Πρώτος ομιλητής ήταν ο μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος θυμήθηκε στιγμές από την κοινή τους διακονία. Στη συνέχεια, μίλησε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Προβατάς, αρχιερατικός επίτροπος Κερκυραίων.

Ακολούθησε η ομιλία της γερόντισσας Ευφημίας, καθηγούμενης της ιεράς μονής Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Αγρού, η οποία παρουσίασε στιγμές από τη ζωή του αοιδίμου αρχιερέα.

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν οπτικοποιημένα στιγμιότυπα από τη ζωή του μακαριστού μητροπολίτη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών κ. Ιωάννης Σπιτιέρης.

Το πρωί της Κυριακής, στο ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο από τους μητροπολίτες Κορωνείας και Κερκύρας ενώ ακολούθως τελέστηκε μνημόσυνο για τον αοίδιμο ιεράρχη. Στη συνέχεια, οι δύο αρχιερείς μετέβησαν στον τάφο του όπου και τέλεσαν τρισάγιο.

www.dogma.gr