Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ο Πελοπίδας Καλλίρης Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας με τον Πέτρο Τατούλη

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου του περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη με το συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» για την περιφερειακή ενότητα Κορινθίας τίθεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, κ. Πελοπίδας Καλλίρης.

Ο Πελοπίδας γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Από το 1986 έως το 1989, ο Πελοπίδας Καλλίρης εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης.
Από το 1989 έως το 2004, άνοιξε τα επαγγελματικά του φτερά στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
Το 2004 ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια.
Το 2006, ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ). Από τη θέση αυτή συνεργάστηκε στενά με τον Υπουργό, κο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πάνω σε θέματα διαχείρισης πόρων και ανθρώπινου δυναμικού καθώς και για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ αλλά και για θέματα στρατιωτικής και τεχνολογικής υποστήριξης των ενόπλων δυνάμεων.
Από τα φοιτητικά του χρόνια κιόλας, ο Πελοπίδας Καλλίρης ασχολήθηκε με το χώρο του συνδικαλισμού. Εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Έχει υπάρξει επίσης εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος του Προεδρείου της.

Ο Πελοπίδας Καλλίρης ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Κόρινθο, ενώ ως οικονομολόγος από το 2005 είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, ενώ το Μάιο του 2008 ορίστηκε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του, θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το 2011.
Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Είναι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής.