Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σπανούλης και...μέσα! Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός

Σπανούλης και...μέσα! Πήρε το ντέρμπι ο Ολυμπιακός
Ένα απίθανο τρίποντο του Βασίλη Σπανούλη μισό δευτερόλεπτο πριν το τέλος έδωσε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του Παναθηναϊκού (68-65), την τρίτη θέση στον όμιλο και πιθανότατα την ΤΣΣΚΑ στα πλέι-οφ. Πάνω στην Ρεάλ “πέφτει” ο Παναθηναϊκός που πλήρωσε την επιλογή του Αλβέρτη να παίξει με τον κακό Διαμαντίδη στα τελευταία λεπτά.



Μπορεί να μην κρινόταν η πρόκριση, ωστόσο όσοι βρέθηκαν στο ΣΕΦ το βράδυ της Πέμπτης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε στο τελευταιο σουτ.
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ νευρικά και τα πρώτα 3 λεπτά έφυγαν χωρίς σκορ. Ο Ολυμπιακός με τον Παπαπέτρου να κάνει πολύ καλή εμφάνιση κατάφερε να προηγηθεί με 10-3, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Αλβέρτης έβγαλε... άσο απ΄το μανίκι με τον Μαυροκεφαλίδη και δεύτερο άσο με τον Ράιτ. Οι δυο τους οδήγησαν τον Παναθηναϊκό να καλύψει γρήγορα την διαφορά και να προηγηθεί με ένα σερί 10-0.
Τα πράγματα άρχισαν να ξεφεύγουν για τους ερυθρόλευκους όταν ο Ράιτ διαμόρφωσε το 19-29 σχεδόν στα μέσα της δεύτερης περιόδου. Παρά το κακό βράδυ του Διαμαντίδη, οι “πράσινοι” έλεγχαν το ματς και προηγήθηκαν ακόμα και με 12 πόντους (29-41) στην τρίτη περίοδο. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έμοιαζε μπερδεμένος, έκανε πολλά λάθη και είχε τραγικά ποσοστά ακόμα και στις βολές.
Σε εκείνο το σημείο ο Μπαρτζώκας απέσυρε τον αρνητικό Σπανούλη και δικαιώθηκε αφού το δίδυμο Σλούκας – Μάντζαρης με μεγάλα σουτ και σπουδαίες άμυνες γύρισαν το παιχνίδι. Το ερυθρόλευκο σερί σταμάτησε στο 13-0 με το σκορ να διαμορφώνεται 42-41.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν παραδόθηκαν και με νέο σερί 10-0 στο τέταρτο δεκάλεπτο έφτασαν να προηγούνται με 46-54. Όμως ούτε οι γηπεδούχοι ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα. Με τον Σπανούλη στον πάγκο, ο Σλούκας ήταν ξανά αυτός που γύρισε το ματς. Ένα τρίποντο του διεθνή γκαρντ και ένα λάθος του Διαμαντίδη έφεραν τον Ολυμπιακό... καβάλα στ΄άλογο 40 δεύτερα πριν το τέλος. Τότε ήταν η ώρα του kill Bill. Ο αρχηγός των Πειραιωτών με ένα προσωπικό καλάθι έκανε το 65-63, ενώ οι “πράσινοι” απάντησαν με τον Μαυροκεφαλίδη, 5 μόλις δεύτερα πριν το φινάλε. Ο Σπανούλης πήρε τη μπάλα και με τον Γκιστ κολλημένο πάνω του ευστόχησε από τα 9 μέτρα δίνοντας στον Ολυμπιακό τη νίκη και την τρίτη θέση.
Πλέον, αν δεν συμβούν πράγματα και θαύματα ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με μειονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, ενώ ο Παναθηναϊκός επίσης με μειονέκτημα έδρας την Ρεάλ Μαδρίτης.

Τα δεκάλεπτα: 12-16, 29-37, 46-48, 68-65

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (6 ριμπάουντ), Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 12, Σπανούλης 9 (1), Περπέρογλου 3 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (4), Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρης 11 (2), Λοτζέσκι 7(1)
Παναθηναϊκός (Φραγκίσκος Αλβέρτης): Μπράμος 3 (1), Κάρι 10 (1), Μπατίστ 4, Φώτσης 5, Ούκιτς 6 (1), Λάσμε, Μαυροκεφαλίδης 17 (5 ριμπάουντ), Διαμαντίδης 2, Γκιστ 6, Ματσιούλις 4, Ράιτ 8