Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Αισιοδοξία γιά "φως στο τούνελ" στον Αστέρα Δερβενίου παρά την ήττα του στο Χιλιομόδι





Στο Χιλιομόδι, στον αγώνα με τον τοπικό Ατρόμητο, ο Αστέρας Δερβενίου έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, μιας και βρήκε τον αντίπαλό του με πολλά προβλήματα (με μόλις 13 παίκτες παρατάχθηκε) και συνάμα έπιασε πολύ καλή απόδοση, κυριάρχησε  στο γήπεδο, αλλά πληρώνοντας την επιθετική του δυστοκία, τελικά ηττήθηκε με σκορ 1 - 0.
Ο Αστέρας δέχτηκε το μοναδικό τέρμα του αγώνα στα μισά του α' μέρους από στημένη μπάλα και μετά μέχρι τη λήξη του αγώνα είχε την απόλυτη κυριαρχία και την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να τη μετουσιώσει σε τέρμα. Και αν δεν πετύχεις τέρμα, δεν μπορείς να πάρεις βαθμούς. Ο Ατρόμητος στηρίχθηκε στον Σκούρτη, τον εξαιρετικό του τερματοφύλακα και στους δύο κεντρικούς αμυντικούς, τους Λέκκα και Μπαλάφα, οι οποίοι σταμάτησαν όλες τις επιθετικές προσπάθειες των παικτών του Αστέρα.
Στο α' μέρος δεν έγιναν πολλές φάσεις. Και οι δύο ομάδες έπαιζαν επιφυλακτικά, κυρίως στο χώρο του κέντρου. Κάποια κερδισμένα κόρνερ και δύο σουτ από καλές θέσεις, που έφυγαν πολύ έξω από την εστία του Αστέρα, αποτέλεσαν τις επιθετικές εκφράσεις του Ατρόμητου. Όμως στο 24' ο Ατρόμητος ευτύχησε να πετύχει το μοναδικό, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, τέρμα με κεφαλιά προς τα πίσω του Μπαλάφα, που πήδησε ανενόχλητος σε ένα καλοχτυπημένο φάουλ από τα δεξιά. Η μπάλα χτύπησε στο μέσα μέρος του αριστερού κάθετου δοκαριού και κατέληξε στο δίχτυα του, άναυδου στη φάση, Φραντζή. Η ευθύνη της αμυντικής γραμμής του Αστέρα ήταν τεράστια. Από εκεί και μετά ο Αστέρας κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, αλλά δεν έκανε μεγάλη ευκαιρία, παρά τις πλαγιοκοπήσεις που προσπάθησε και από τις δύο πλευρές του γηπέδου.

Στο β' μέρος η κυριαρχία του Αστέρα ήταν απόλυτη. Πίεσε από την αρχή και έκλεισε τον Ατρόμητο στην περιοχή του. Κέρδισαν πολλά κόρνερ και έφτιαξαν πολλούς και καλούς συνδυασμούς κυρίως από τ' αριστερά. Η έλλειψη όμως για τον Αστέρα επιθετικού περιοχής ήταν εμφανής, μιας και οι παίκτες του δημιουργούσαν καταστάσεις, κερδίζοντας τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, αλλά μέσα στην περιοχή του Ατρόμητου δε μπορούσαν να βρεθούν μεταξύ τους. Έτσι κατέφυγαν σε σουτ γύρω από την περιοχή και έδωσαν την ευκαιρία στον τερματοφύλακα Σκούρτη να αναδειχθεί ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του, μιας και σταμάτησε τέσσερες φορές τη μπάλα με εξαιρετικές προσπάθειες. Ο Λιθοξόου δύο φορές και οι Μακρυγιάννης και Αντωνόπουλος από μία, απογοητεύτηκαν όταν είδαν τα σουτ που επεχείρησαν, μετά από καλούς συνδυασμούς των συμπαικτών τους, να τα σταματά ο Σκούρτης. Μάλιστα δύο φορές οι παίκτες του Αστέρα σχεδόν πανηγύριζαν προκαταβολικά. Στο 86' ο Φραντζής έκανε μια εξαιρετική επέμβαση, διώχνοντας σε κόρνερ, ένα καλό σουτ, από θέση δεξιά μέσα στην περιοχή του, του Παπαθανασόπουλου στη μοναδική στο β' μέρος αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του Ατρόμητου.
Συμπερασματικά, ο Αστέρας έφυγε από το Χιλιομόδι χωρίς βαθμούς, από έναν αγώνα που σύμφωνα με την απόδοση των δύο ομάδων, μπορούσε ακόμα και να κερδίσει. Η πολύ καλή του εμφάνιση αφήνει σε όλους αισιοδοξία για τους επόμενους αγώνες, μιας και φαίνεται ότι οι παίκτες του έχουν συνειδητοποιήσει  τη θέση τους και η συνέχεια του πρωταθλήματος τους ευνοεί.
Ο διαιτητής κ. Δασκαλόπουλος και οι βοηθοί του κ.κ. Γκότσης και Καρακάσης ήταν εξαιρετικοί.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ: Σκούρτης, Μαρινός, Μπαλάφας Π.Β., Λέκκας, Μπίκος, Τσουμάνης Δ., Γεώργαρης Θ., Οικονόμου, Παπαθανασόπουλος, Καμπάς, Μιχάλης Έπαιξαν και οι: Μπούντρος, Γιαννόπουλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Φραντζής, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Πολύζος, Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Κουτρούλης, Λιθοξόου (85’ Μερκούρης Αγγ.), Μακρυγιάννης, Πρίφτης (65’ Καραγιαννίδης), Πεθαίνος (33’ Μερκούρης Στ).

 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr/