Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Η μάχη του Αδαμόπουλου απέναντι στο “σύστημα ΠΑΣΟΚ”

Giannis-Adamopoulos
Την Τρίτη οι δικηγόροι της Αθήνας προσέρχονται για τελευταία φορά στις κάλπες, προκειμένου να επιλέξουν το πρόσωπο που θα κληθεί να τους εκπροσωπεί από το αξίωμα του προέδρου του ΔΣΑ.
Ο σημερινός πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος ξεκινάει από θέση αουτσάιντερ, μετά τη σημαντική διαφορά που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο ο Βασίλης Αλεξανδρής, δίνει ωστόσο μια κρίσιμη και οριακή μάχη για να ανατρέψει τα προγνωστικά.
Παρά το γεγονός ότι ο Βασίλης Αλεξανδρής προέβαλε την υποψηφιότητά του ως υπερκομματική και πολυσυλλεκτική, εκείνοι που γνωρίζουν τα εσωτερικά του ΔΣΑ, σημειώνουν με νόημα ότι εκπροσωπεί το “σύστημα ΠΑΣΟΚ”, που επιχειρεί να ανακαταλάβει έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών βρίσκεται στον πολιτικό έλεγχο της Κεντροδεξιάς, με τον Δημήτρη Παξινό και τον Γιάννη Αδαμόπουλο.
Μετά το απρόσμενο αποτέλεσμα του πρώτου γύρου πάντως, υπήρξαν κινήσεις συσπείρωσης του χώρου της Κεντροδεξιάς, ώστε η τελική μάχη να δοθεί με πολιτικούς όρους, και σαφώς καλύτερες προοπτικές για τον Γιάννη Αδαμόπουλο.

ysterografa.gr