Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Σγουρός σε ρόλο "Ελ Σιντ" για το ΠΑΣΟΚ...

Giannis-Sgouros-George-Papandreou-Giorgos-Kaminis
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου, ίσως επειδή συμπίπτουν και με τις ευρωεκλογές, αποτελούν ιστορικό σημείο καμπής για την πολιτική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ.
Το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου βρίσκεται στα όρια της αποσύνθεσης, η προσεκτική ανάγνωση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων δείχνει ότι πιθανότατα δεν θα καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, και στο εσωτερικό του βρίσκεται σε εξέλιξη διαγκωνισμός επιγόνων, καθώς θεωρείται περίπου αυτονόητο ότι θα τεθεί θέμα ηγεσίας, για την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του.
Σε ένα τέτοιο, ζοφερό πολιτικό περιβάλλον, το ΠΑΣΟΚ ποντάρει ουσιαστικά σε δυο στελέχη, που αποτελούν και τους τελευταίους “πράσινους Μοϊκανούς” στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Κι αν ο άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη επιχειρεί να αρθρώσει μια περισσότερο πολυσυλλεκτική ρητορική, οι κινήσεις, η στρατηγική αλλά και ο πυρήνας όσων υποστηρίζει ο Γιάννης Σγουρός δείχνουν ότι “το πιο παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αυτοδιοίκηση” δυσκολεύεται να υπερβεί το… γονιδιακό παρελθόν του.
Στο περιθώριο της αντιπαράθεσής του με τη Ρένα Δούρου και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, ο Γιάννης Σγουρός μοιάζει να πορεύεται σε ρόλο “Ελ Σιντ” για το ΠΑΣΟΚ. Σε μια στρατηγική εν πολλοίς αδιέξοδη, καθώς ακόμη και στην περίπτωση που καταφέρει να περάσει στον δεύτερο γύρο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αδυνατεί να συσπειρώσει γύρω του ψηφοφόρους από άλλους κοινωνικούς χώρους, που πιθανότατα θα επιλέξουν να μην προσέλθουν καν στην κάλπη.

ysterografa.gr