Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

EKTAKTH ΕΙΔΗΣΗ !!! Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για λαθρεμπόριο καυσίμων - Συνελήφθη ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γ. Σπανός

http://i1.prth.gr/images/1C37D0EE3317296C3775C194DE5F0E8F.jpg
Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας πετρελαιοειδών ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος του Ατρομήτου Αθηνών, Γιώργος Σπανός, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για λαθρεμπόριο καυσίμων.
Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε τα ξημερώματα και αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Έχουν γίνει έρευνες σε εταιρίες, σε σπίτια και πρατήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην Ασφάλεια δυτικής Αττικής έχουν προσαχθεί 30 άτομα, από τους οποίους έχουν συλληφθεί 12 άτομα, εκ των οποίων δύο υπάλληλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, οδηγοί βυτιοφόρων και τελωνειακοί.και ανάμεσά τους είναι ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Superleague και ιδιοκτήτης εταιρείας καυσίμων Γ. Σπανός, στέλεχος εταιρείας αλλά και ανώτερος δημόσιος υπάλληλος υπεύθυνος για ελέγχους σε πρατήρια και εταιρίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν σε ολόκληρη της Αττική, αλλά είχε βάσεις σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο και Πέραμα έχει διακινήσει χιλιάδες τόνους πετρελαίου.

Από την ΕΛ.ΑΣ. υπήρξε λίγο πριν τις 10:00 και επίσημη επιβεβαίωση η οποία ανέφερε ότι “βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας κατηγορούνται για λαθρεμπόριο καυσίμων, κακουργηματική απάτη σε βάρος ναυτιλιακών εταιρειών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργητική και παθητική δωροδοκία.Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα εκ των οποίων δύο κρατικοί υπάλληλοι.”