Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σύγκρουση θανάτου στη διασταύρωση του Θολού στην Ε.Ο. Πύργου -Κυπαρισσίας

Ηλεία: Σύγκρουση θανάτου στην άσφαλτο - Σκοτώθηκε γυναίκα!
Με αίμα βάφτηκε για ακόμα μια φορά η άσφαλτος, καθώς μία 62χρονη γυναίκα, η οποία ζούσε στην Αθήνα και βρισκόταν στην Ηλεία για μερικές ημέρες, έχασε τη ζωή της ύστερα από τροχαίο δυστύχημα στην Ε.Ο. Πύργου -Κυπαρισσίας στη διασταύρωση Θολού το μεσημέρι της Τρίτης (18-02-2014).

Ήταν λίγο μετά τις 12:30 όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο Τοyota Hilux 4x4, κινούμενο επί της Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας, επιχείρησε στη διασταύρωση Θολού να στρίψει προς Φιγαλεία, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με Ι.Χ. αυτοκίνητο που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση από Κυπαρισσσία προς Επιτάλιο.
Το ανδρόγυνο ταξίδευε από την Αθήνα όπου διαμένει μόνιμα, για το Επιτάλιο, τόπο καταγωγής του 63χρονου, για να περάσουν λίγες ημέρες στο χωριό. Είχαν ακολουθήσει τη διαδρομή από την Αθήνα μέσω Τρίπολης και Μεγαλόπολης, έχοντας αναχωρήσει το πρωί από την πρωτεύουσα. Ο 63χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του, ένα Skoda Octavia, όταν κινούμενος κανονικά στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πύργο, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ένα ΙΧ φορτηγό (αγροτικό) που επιχείρησε να στρίψει προς το Θολό, στην ομώνυμη διασταύρωση.

Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα τραυματίστηκαν και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ελαφρύ τραυματισμό. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, όπου παρέμεινε για τις πρώτες βοήθειες ο  και στη συνέχεια, λόγω ότι φαινόταν να επιδεινώνεται η κατάσταση της συζύγου του, το ασθενοφόρο συνέχισε προς τον Πύργο, όσο πιο γρήγορα γινόταν.
Από τη σύγκρουση τραυματίσθηκαν ο 63χρονος οδηγός και η συνοδηγός του Ι.Χ. αυτοκινήτου και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως. Κι ενώ φαινομενικά οι σωματικές τους βλάβες έμοιαζαν επιπόλαιες, για την 62χρονη Ελπίδα Αναστοπούλου του Θωμά από την Αμφιλοχία αποδείχθηκαν μοιραίες...

Σύμφωνα με το patrisnews.com,  η άτυχη 62χρονη γυναίκα,   είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία και κατά τη διακομιδή της στο νοσοκομείο του Πύργου λίγα χιλιόμετρα μετά τη Ζαχάρω υπέστη ανακοπή και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του πληρώματος του ΕΚΑΒ να την επαναφέρουν, άφησε την τελευταία της πνοή.