Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωσε τις πρώτες υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες της χώρας η ΔΗΜΑΡ

Τις πρώτες της υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
Τις πρώτες της υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η οποία συζήτησε κατ’ αρχήν τα βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου».
Η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να στηρίξει στην περιφέρεια Ηπείρου τον Γιώργο Ζάψα, μέλος της Κ.Ε του κόμματος, στο Βόρειο Αιγαίο τον Γιάννη Σπιλάνη, πανεπιστημιακό, στην Κρήτη τον Αντώνη Ανιψητάκη, μέλος της ΚΕ του κόμματος και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Βασίλη Τραϊφόρο, επίσης μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες δημάρχων, του Κώστα Βλάχου για το Μαρούσι, του Τάκη Καφατσάκη στου Ζωγράφου, του Χ. Βοσκόπουλου στην Καισαριανή, του Γιώργου Αράπογλου σε Νέα Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα, του Γιώργου Κονδύλη στον Άλιμο, του Γιώργου Τσουκαλά, νυν δημάρχου, στην Ελευσίνα, του Γιώργου Ιωακειμίδη, νυν δημάρχου, σε Νίκαια -Α.Γ.Ρέντη, του Τ. Βάμβουκα στα Χανιά και του Γ. Χάλαρη στη Θήρα.
Τα ηγετικά στελέχη και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση ενημερώθηκαν αναφορικά με την πορεία συγκρότησης του «τρίτου πόλου», για το περιεχόμενο της πολιτικής διακήρυξης και το στίγμα που συμφωνήθηκε με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις, αλλά και για τις διάφορες εκδοχές του τίτλου του ευρωψηφοδελτίου, στις οποίες, πάντως, θα υπάρχει το όνομα της ΔΗΜΑΡ.
Σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Παρασκευή θα γίνει εκτενής συζήτηση επί των πολιτικών κειμένων της συμφωνίας ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο να εγκριθούν.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στη Συντονιστική Γραμματεία που συγκροτείται, μεταξύ των οποίων και της ανεξάρτητης -πλέον- ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.
Στις αρχές Μαρτίου σχεδιάζεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσωπικοτήτων που στηρίζουν το εγχείρημα του τρίτου πόλου και η προεργασία για τις ευρωεκλογές θα κορυφωθεί στις 10 Μαρτίου σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.

eklogika.gr