Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

“Μπλόκο” στην Κρήτη! Έ(Χ)ασε έδαφος ο Παναθηναϊκός

“Μπλόκο” στην Κρήτη! Έ(Χ)ασε έδαφος ο Παναθηναϊκός  

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος από τον Παναθηναϊκό και του στέρησε την 4η συνεχόμενη νίκη (1-1). 

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν κακός και οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν, δημιουργώντας ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το παιχνίδι “άναψε” στο δίλεπτο 37΄-39΄, όταν αρχικά ο Παπάζογλου έχασε σημαντική ευκαιρία και λίγο αργότερα μετά από εξαιρετική ασίστ του Καρέλη ο Κλωναρίδης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ μέτρησε, ωστόσο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δικαιολογημένα για φάουλ του Μπεργκ στον Ζε Εντουάρντο στο ξεκίνημα της φάσης.
Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε ξεκάθαρα στον ΟΦΗ που δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Καπίνο. Αρχικά στο 53΄ο Παπάζογλου αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 59΄ο Κουτρουμπής έδιωξε πάνω στην γραμμή μετά το σουτ του Κουτσιανικούλη. Οι Κρητικοί άγγιξαν το γκολ και στο 71΄όταν ο Μακρής ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Καπίνο. Στο 82΄ο Μακρής έφτασε και πάλι κοντά να πανηγυρίζει, αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Παπάζογλου και πέρασε ελάχιστα άουτ.
Τελικά, οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν για τις προσπάθειες τους στο 84΄, ωστόσο όπως και το γκολ του Παναθηναϊκού προήλθε από διαιτητικό λάθος. Ο Ρισβάνης ανέτρεψε τον Ροβίθη, ο οποίος όμως πήγε στη φάση από θέση οφσάιντ. Ο διαιτητής έβγαλε απευθείας κόκκινη κάρτα στον στόπερ του Παναθηναϊκού και έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Ο Ζε Εντουάρντο ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το τελικό 1-1.

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μιλιάζες, Ζορό, Τριποτσέρης (83' Στάθης), Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς, Κουτσιανικούλης (74' Μπανούσης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Παπάζογλου

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου):
Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Νάνο, Λαγός, Κουτρουμπής, Αμπέντ (62' Μέντες), Καρέλης (62' Μπαϊράμι), Κλωναρίδης (89 Χουχούμης), Μπέργκ.