Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σόιμπλε: Μικρή θα είναι μια ενδεχόμενη νέα οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα

soimpleΟ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του προς την οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche, μίλησε για το ενδεχόμενο μικρής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα
Όπως αναφέρει η DeutscheWelle ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, υποστήριξε ότι «μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, το οποίο -όπως σημειώνει- εξελίσσεται με αρκετή επιτυχία, μπορεί να υπάρξει ακόμα περαιτέρω χρηματοδοτική ανάγκη». Σύμφωνα με τον Σόιμπλε «το εάν, το πότε και το πώς, θα το γνωρίζουμε στα μέσα του 2014». Επίσης η βοήθεια θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό «η όποια περαιτέρω βοήθεια θα ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με την δανειακή βοήθεια που έχει χορηγηθεί μέχρι τώρα».
Ο Γερμανός Υπουργός διακρίνει θετικά μηνύματα από την Ελλάδα, αναφερόμενος σε δηλώσεις του έλληνα υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τον οποίο δεν θα απαιτηθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, αλλά η Αθήνα θα τα καταφέρει και χωρίς αυτό. Η εν λόγω αναφορά στην Ελλάδα του κ. Σόιμπλε έγινε με αφορμή ερώτηση για την χρηματοδότηση της πρόωρης συνταξιοδότησης μιας κατηγορίας εργαζομένων στη Γερμανία.
Σε άλλο σημείο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός είναι αναγκασμένος να αποδεχθεί μεγάλους περιορισμούς, υπενθυμίζοντας όμως παράλληλα ότι πέρυσι η Ελλάδα πέτυχε την καλύτερη τουριστική χρονιά εδώ και χρόνια.

ysterografa.gr