Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι για τις δονήσεις στον Κορινθιακό

«Δεν συνιστούν κάποιο σημαντικό γεγονός οι σεισμικές δονήσεις που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στο δυτικό Κορινθιακό κόλπο», ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο σεισμολόγος ερευνητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ιωάννης Μπασκούτας.
Μάλιστα, τις χαρακτήρισε συνηθισμένες και φυσιολογικές, στο πλαίσιο της σεισμικότητας της περιοχής, τόνισε δε πως δεν συνδέονται με τους σεισμούς της Κεφαλονιάς.
 Η τελευταία σεισμική δόνηση καταγράφηκε περίπου στις 2 τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε μέγεθος 3,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ (κατά το Ευρωμεσογειακό ήταν 4,2R). Το επίκεντρο της δόνησης ήταν στο δυτικό Κορινθιακό κόλπο, κοντά στο ύψος των Καμαρών Αιγιαλείας και το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα πέντε χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι στις 29 Ιανουαρίου είχε καταγραφεί στην ίδια περιοχή σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και στις 25 Ιανουαρίου ένας ακόμη σεισμός, με μέγεθος 3,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

 attacktv.gr