Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ για τον Μιχελάκη – Ντόλιος: Διαφωνώ με την αλλαγή στην ημερομηνία των εκλογών

Σε κοινοβουλευτικό θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί σήμερα η ψήφιση της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των μεταναστών και την αλλαγή στις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών που όριζε ο «Καλλικράτης». Ήδη, μετά τις «βόμβες» του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για αποδόμηση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησής του, το ΠΑΣΟΚ αναγκάσθηκε να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ζητά να γίνουν μόνον οι «απολύτως αναγκαίες αλλαγές».
Ωστόσο, κατά τα φαίνόμενα, στο συγκυβερνών κόμμα, δεν είναι, μόνο το θέμα των μεταναστών που προκαλεί αντιδράσεις. Είναι και η αλλαγή της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών που ταυτίζει το δεύτερο και όχι τον πρώτο γύρο με την ημερομηνία των ευρωεκλογών την 25η Μαΐου.
Ντόλιος: Δεν ξέρω τι θα κάνω με την τροπολογία
Ήδη με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr o πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και νυν τομέαρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Ντόλιος υπενθυμίζει ότι «έχει εκφράσει τη διαφωνία του» για το θέμα των εκλογών, ενώ όταν ερωτάται αν θα ψηφίσει την τροπολογία τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω τι θα κάνω». Μάλιστα, όπως τονίζει δεν έχει συνεδριάσει κανένα όργανο για να λάβει σχετική απόφαση υπέρ ή κατά αυτής της αλλαγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr αντίστοιχες ενστάσεις υπάρχουν και άπο άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τόσο ως προς την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών όσο και ως προς την ψήφο των μεταναστών στις εκλογές ΟΤΑ.
Να σημειωθεί ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι 153 βουλευτές και κάθε ψήφος είναι πολύτιμη.
O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Ντόλιος