Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η διαπεριφερειακή συνεργασία Πελοποννήσου – Αττικής εχέγγυο για την αποκατάσταση του δρόμου Σχίνου – Αλεποχώρι»



Εμφάνιση PA140225_003pr.jpg 
Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια των πολιτών δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στο δρόμο Αλεποχώρι – Σχίνος, την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014.

Εμφάνιση P1020191.JPGΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε την οδική σύνδεση Αλεποχώρι – Σχίνος, καίριας σημασίας, γιατί αφενός αποτελεί την εναλλακτική δίοδο πρόσβασης στην Πελοπόννησο, και αφετέρου, καλύπτει τις καθημερινές βιοτικές και επαγγελματικές ανάγκες των κατοίκων μιας διαρκώς αναπτυσσόμενης περιοχής με ιδιαίτερα τουριστικά χαρακτηριστικά.

Στόχος της παρέμβασης, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, είναι να γίνει στο συντομότερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με διαδικασίες έκτακτης ανάγκης, και να καλύψει το πρόβλημα της διάβρωσης του δρόμου από τους κυματισμούς και της κατάπτωσης βράχων, επιτυγχάνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο «ολοκληρωμένη και οριστική λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών της περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης ότι έχει ήδη αποστείλει αίτημα στα Υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης, για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση και εξέφρασε την πεποίθηση ότι άμεσα τα δύο αυτά Υπουργεία θα ανταποκριθούν.

Εμφάνιση P1020190.JPG«Η εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφέρειας Αττικής αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας αποτελεί μεγάλο βήμα για την επίλυση προβλημάτων που χρόνιζαν στα συρτάρια» τόνισε τέλος ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός τόνισε ιδιαίτερα το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την ανάγκη να ακολουθηθούν οι γρηγορότερες διαδικασίες αποκατάστασης της βατότητας του δρόμου. 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες, η Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κα Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, επαγγελματίες της περιοχής και υπηρεσιακοί παράγοντες των Περιφερειών, αποφασίστηκε να συνεργαστούν οι τεχνικές υπηρεσίες, καθώς ο δρόμος ανήκει στη χωρική αρμοδιότητα και των δύο Περιφερειών, προκειμένου να συσταθεί κοινός φορέας που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ολοκληρωμένα και στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Αποφασίστηκε τέλος να πραγματοποιηθεί αυτοψία στο σημείο μικτού κλιμακίου των δύο Περιφερειών, αλλά και των λοιπών φορέων της περιοχής για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.