Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο ψεύτικος έρωτας με την εξουσία

Alexis-Tsipras-EuropeΗ Αξιωματική Αντιπολίτευση, ως εκ του θεσμικού της ρόλου , είναι εν δυνάμει προ των πυλών της εξουσίας. Στην Χώρα μας,  ένας πολιτικός φορέας πού κινείτο επί σειρά ετών στα όρια του μαγικού εκλογικού αριθμού 3% , βρέθηκε στο 26% και κατέκτησε τον θεσμικό ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Οι συνιστώσες του, πού υπήρχαν από την εποχή του 3%, καλούνται σήμερα να διαχειριστούν ανθρώπους και ιδέες πού θεώρησαν ότι μπορούν να μετατρέψουν αυτό το μικρό σε κάτι μεγάλο. Αυτή η αναντιστοιχία και ο κατακερματισμός απόψεων και θέσεων , είναι πλέον ορατοί στον πολίτη και αναστέλλουν την περαιτέρω κοινωνική της διείσδυση.
Παράλληλα η ισχυρή προσωπικότητα που εξέπεμπε έναν πολιτικό λόγο δυνατό , με όραμα, με φρέσκο πνεύμα , υπήρχε και είχε λόγο ανατρεπτικό , επαναστατικό πού παρέσυρε το οργισμένο πλήθος κόσμου. Αυτός όμως ο λόγος μετατράπηκε εδώ και λίγους μήνες σε πολιτικό λόγο εξουσίας  και κατεστημένου, στρογγύλεψε ,τονώνοντας την λαϊκή άποψη για «φαύλο πολιτικό σύστημα». Πολύ γρήγορα φάνηκε η έλλειψη σταθερού πολιτικού λόγου και ακόμη πιο γρήγορα ο ψεύτικος έρωτας με την εξουσία.
Η Χώρα μας χρειάζεται μια Αξιωματική Αντιπολίτευση με θεσμικό ρόλο ,με καθαρές θέσεις στα κύρια πολιτικά ερωτήματα, με ορατά πολιτικά πρόσωπα που θα την εκφράζουν και  με σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Ας σταθεροποιηθεί λοιπόν η Αξιωματική Αντιπολίτευση πρώτα σε αυτόν τον ρόλο, με θέσεις και απόψεις , και αν το επιτύχει μετά …πεδίον δόξης λαμπρό , αλλά μέχρι τότε απλά θα περιμένει.

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ / ysterografa.gr