Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο καιρός της Δευτέρας στην Πελοποννησο - Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Παγετός, καταιγίδες και χιόνια τη Δευτέρα 
Γιά σήμερα Δευτέρα στην Πελοπόννησο προβλέπεται καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων στην ανατολική Πελοπόννησο στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.
Άνεμοι: από βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και  νότια  πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ..
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου.  Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην ορεινή Πελοπόννησο από τις χιονοπτώσεις. 
Λόγω του χιονιού, με δυσχέρεια και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων,στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στον δρόμο, από Ξυλόκαστρο προς Τρίκαλα μετά το 22ο χλμ, στο δρόμο Τρίκαλα - Καρυά από το 10 χλμ. και στο δρόμο Δερβένι - Γκούρα, από το 16 χλμ. και άνω. 
Επίσης, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Καλαμάτας - Σπάρτης, από το 28ο έως το 42ο χλμ.
Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι άνοιξε το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας στον Μαίναλο, ο οποίος την Κυριακή πλημμύρισε από κόσμο.
Επιπλέον, λόγω των βροχοπτώσεων που έχουν σημειωθεί, έχει φουσκώσει ο Αλφειός ποταμός και απειλεί καλλιέργειες σε χωριά της Ηλείας.