Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ο Λαυρεντιάδης δίνει 160 εκ. ευρώ για να μείνει ελεύθερος

lavre3
Μια νέα εξέλιξη από το δικαστικό μέτωπο έρχεται να προστεθεί τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λαυρέντης Λαυρεντιάδης έχει διαμηνύσει την πρόθεσή του στις αρμόδιες δικαστικές αρχές να καταβάλει επιπλέον χρήματα στο Δημόσιο, προκειμένου να επιτύχει τη διακοπή της προσωρινής του κράτησης και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή»  ο κ. Λαυρεντιάδης, που ήδη έχει συμπληρώσει ένα και πλέον χρόνο στις φυλακές Κορυδαλλού, «προσφέρει», μέσω των συνηγόρων του, 160 εκατ. που βρίσκονται δεσμευμένα σε λογαριασμό του, με απόφαση των εισαγγελικών αρχών, σε τράπεζα του εξωτερικού.
Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαστικές αρχές θεωρούν το προσφερόμενο ποσό αναντίστοιχο, καθώς η συνολική ζημία του Δημοσίου για την υπόθεση της Proton Bank έχει υπολογιστεί στα 700 εκατ. ενώ σε βάρος του εκκρεμούν και άλλες ποινικές εμπλοκές.
Τελευταία διώκεται και για το «πακέτο» του Τ.Τ., από το οποίο, σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου, έλαβε χωρίς εγγυήσεις 100 εκατ. Τα χρήματα αυτά, κατά το πόρισμα, διοχετεύθηκαν μέσω εξωχώριων εταιρειών σε προσωπικούς του λογαριασμούς. Για την υπόθεση του Τ.Τ. επίκειται και κλήση από τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση για να απολογηθεί ο κ. Λαυρεντιάδης, ενώ οι ποινικές του εμπλοκές σχετίζονται και με υπόθεση απόπειρας σε βάρος άλλου επιχειρηματία, για την οποία επίσης έχει απολογηθεί και έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος.
Πάντως για την υπόθεση της Proton Bank, ο κ. Λαυρεντιάδης έχει ήδη «προσφέρει» –στο στάδιο της εισαγγελικής έρευνας– 51 εκατ. Ηταν άλλωστε τα πρώτα χρήματα που επεστράφησαν στο Δημόσιο από εμπλεκόμενο σε οικονομικό έγκλημα.
ysterografa.gr